logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


936 ДЕНЬ ВІЙНИ


11
Гру
2019

Панельна дискусія «PRAVO-VIR»

     У Коледжі Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського Всеукраїнський тиждень права розпочався, 9 грудня 2019 року, з панельної дискусії «PRAVO-VIR» зі студентами-правниками за участю інспекторів відділу зв’язків із громадськістю Управління патрульної поліції в Миколаївській області, старшого інспектора відділу протидії кіберзлочинам у Миколаївській області Романа Маркова, керівника Миколаївської обласної організації «Союз юристів України», адвоката Дмитра Слободянюка та заступника директора регіонального центру з надання БВПД у Миколаївській області Євгена Мороховця.

     Під час дискусії були обговорені актуальні питання, що хвилюють молодь, а саме: «Право на освіту. Освіта без корупції», під час обговорення даного питання акцентували увагу молоді на сутність явища корупції, її негативних наслідків для роботи демократичних інституцій, верховенства права, ефективного функціонування всіх органів влади на шляху до розбудови демократичного, справедливого та заможного суспільства. Одночасно адвокат Слободянюк звернув увагу студентів і педагогічних працівників коледжу на поняття академічної доброчесності, плагіату, самоплагіату та роз’яснив чіткий алгоритм усунення цієї проблеми.

     Цікаво та змістовно дискутували з учасниками інспектори відділу зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Миколаївській області з питання реалізації права на безпеку, під час діалогу було обговорено питання насильства, булінгу, презентовано проект «Шкільний офіцер поліції», а також студенти мали змогу долучитись до вирішення життєвих ситуаційних задач, які озвучували присутні інспектори. Варто відзначити, що майже з усіма поставленими задачами, студенти коледжу справилися на відмінно!

     Із питанням безпеки в мережі Інтернет професійно долучився до дискусії Роман Марков, який ознайомив присутніх з одним із популярних різновидів шахрайства як фішинг, обговорили основні правила безпеки під час спілкування за допомогою Whatsapp, Viber і Telegram, адже необхідно усвідомлювати, що чати не є 100% приватними. Окрім того, обговорили методи та алгоритми дій для правильного використання існуючих способів захисту нашого приватного життя, коли ми перебуваємо онлайн.

     Євген Мороховець роз’яснив право на захист своїх прав у суді, як побудована система безоплатної вторинної правової допомоги та яку роль у захисті прав людини відіграють громадські організації.

     Дякуємо нашим гостям за цікаві, професійні, майстерно презентовані тематики, а також за можливість поспілкуватись особисто на цікаві теми персонально, сподіваємось, що це буде фундамент для майбутньої продуктивної співпраці. Адже молодь завжди хоче бути почутою, бо має сучасне бачення, амбіції та рішучість, і має бажання долучатись до прийняття рішень у сферах, які її стосуються.

     Модератори заходу: Ольга Саїдова та Валентина Грищенко, студентки четвертого курсу спеціальності «Право» нашого коледжу, а також Олена Царенко – директор коледжу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*