logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


04
Лют
2020

Значимість спілкування в процесі соціалізації особистості

     3 лютого 2020 року для студентів 217 групи спеціальності «Психологія», 274 та 374 групи спеціальності «Політологія» факультету педагогіки та психології було проведено практичне заняття з елементами тренінгу на тему «Значимість спілкування в процесі соціалізації особистості».

     Тренером виступила керівник Центру психологічної служби Д. С. Гулькова.

     У соціалізації особистості надзвичайно важливу роль відіграє спілкування. Саме в ньому особистість і проявляється, і формується. Через те практичне заняття з елементами тренінгу було спрямоване на підвищення ефективності соціалізації, присвяченого розвитку навичок спілкування. Заняття було сформовано не просто на опанування визначеними правилами поведінки в різних ситуаціях, а й на формування певних комунікативних вмінь, реалістичної впевненості в собі. Для цього були використані різноманітні вправи для розвитку навичок спілкування, мозковий штурм і дискусія.

     Заняття було призначено для того, щоб навчити членів групи поведінці в різних ситуаціях спілкування, розвинути в них відповідні якості. Передбачається, що вміння і навички, які набуті в «безпечних» умовах психологічного тренінгу, допоможуть людям подолати труднощі в реальному житті, а також пришвидшити процеси соціалізації на всіх етапах становлення особистості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*