logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


07
Лют
2020

Майстер-клас із пісочної арт-терапії

     6 лютого 2020 року в рамках Центру психологічної служби пройшов майстер-клас із пісочної арт-терапії, який провела тренер-психолог, керівник Центру психологічної служби Гулькова Дар’я Сергіївна. На майстер-клас були запрошені студенти 108 груп спеціальності «Початкова освіта», 228 групи спеціальності «Дошкільна освіта» факультету дошкільної та початкової освіти; 101 групи спеціальності «Біологія та хімія» механіко-математичного факультету, 217, 317 та 417 групи спеціальності «Психологія» факультету педагогіки та психології, які з цікавістю дітей поринули в практику застосування цієї методики.

     На початку заняття Дар’я Сергіївна проінформувала учасників стосовно історії виникнення цього методу та про його головну ціль, яка полягає в тому, щоб допомогти клієнту самостійно знайти вихід зі своєї психологічної ситуації за допомогою психолога, який буде ставити спеціальні запитання.

     Тренер розповіла про властивості піску, який з однієї сторони може «поховати» негатив, а з іншої – його позитивна енергетика дозволяє моделювати різні ситуації на майбутнє: «Будуючи світ із фігурок на піску, ми маємо змогу подивитися на ситуацію згори і прояснити для себе багато життєвих моментів».

     Після закінчення майстер-класу студенти ділилися власними здобутими враженнями під час заняття, хтось знайшов відповіді на питання змотивованості, які його хвилювали, комусь ця інформація була знайома, але з використанням арт-терапетичних технік було дуже цікаво знову поринути та закріпити отримані знання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*