logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


17
Лют
2020

«Вірність, що міцніша понад смерть!»

     13 лютого в Миколаївському національному університеті імені В. О. Сухомлинського за ініціативи науково-дослідний центр військово-патріотичного виховання було проведено літературно-музичний захід-реквієм «Вірність, що міцніша понад смерть!»

     Зі словом звернувся до всіх присутніх ректор університету, доктор технічних наук, професор, академік Національної Академії педагогічних наук України – Будак Валерій Дмитрович.

     Метою заходу було вшанування подій кінця січня 1918 року – бій під Крутами, подій кінця січня 2015 року – захист Донецького аеропорту.

     29 січня українці вшановують події, коли юні захисники Української Народної Республіки власною кров’ю вписали нову героїчну сторінку в історію українського визвольного руху — бій під Крутами. Події 29 січня 1918 року, які живуть в душі українського народу, і сьогодні ятрять його серце.

     16 січня у різних містах України вшановується День пам’яті захисників Донецького аеропорту, яких у народі прозвали «кіборгами». Бої за Донецький аеропорт тривали з вересня 2014 року до 22 січня 2015 року і стали одними з найзапекліших у війні на Сході України.

     Присутні мали змогу прослухати багато поезій, пісень, передивитися відео, які нагадують нам про тяжкі події 1918 та 2015 років, долучитися до прикрашання зеленого поля квітами зі своїми висловлюваннями, а також закарбувати у пам’яті подвиг українських юнаків під Крутами та добровольців в Донецькому аеропорту, що своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, які навічно залишиться в історії як символ національної честі.

     Ми не маємо права їх забути – ні тих, хто залишилися живими, ні тих, хто пішли в інший світ. Бо герої не вмирають, допоки їх пам’ятають!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*