logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


17
Лют
2020

Практика на базі Центру психологічної служби університету

     З 17 лютого 2020 по 28 лютого 2020 року будуть проходити практику студенти 217 К/Б групи спеціальності Психологія факультету педагогіки та психології на базі Центру психологічної служби університету під керівництвом Гулькової Дар’ї Сергіївни.

     Ознайомлювальна практика для студентів II курсу полягає у встановленні психологічних проблем функціонування закладів освіти. Мета практики – ознайомлення з особливостями роботи практичного психолога та професійно-етичними питаннями його діяльності. Студенти знайомляться з психологічними аспектами і проблемами функціонування Центру психологічної служби університету, активно досліджують особливості діяльності Центру.

     Керівником Центру психологічної служби було розказано щодо змісту практики: відвідування занять, тренінгів, майстер-класів. Ознайомлення з документацією (Положенням, Концепцією та Планом роботи Центру психологічної служби). Виокремлення психологічної проблематики, обговорення окремих питань. Рефлексія власних вражень і переживань.

     Ознайомлювальна практика складається з трьох етапів:

– на підготовчому етапі студенти оформляють щоденник практики;
– складають графік роботи під час проходження практики. На основному етапі проходить знайомство з індивідуальним планом роботи практичного психолога і складання власного індивідуального плану роботи;
– ознайомлення з нормативними документами МОНУ щодо психологічної служби та з документацією, яку веде психолог у навчальному закладі;
– з виготовлення психологічного інструментарію (тренінгу та вправ);
– опис роботи з документами у вигляді есе;
– ознайомлення з напрямами та формами роботи психолога закладу;
– опис роботи психолога у вигляді есе;
– безпосередня участь у роботі психолога (проведення 1 спостереження, 1 бесіди та психологічного аналізу занять);
– ознайомлення з річним звітом психолога за І половину навчального року;
– опис роботи з звітними документами у вигляді есе. На завершальному етапі проходить звіт та оцінювання діяльності студентів при проходженні практики.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*