logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


26
Лют
2020

«МАСЛЯНА ЙДЕ, ВЕСНУ-КРАСНУ ВЕДЕ!»

     Неможливо уявити собі завершення зими без традиційного масляного тижня, за який кожен справжній українець встигає з’їсти таку кількість смачних млинців, що вистачить на весь рік. У цьому році Масляна розпочалася 24 лютого і триватиме цілий тиждень, до 1 березня.

     Кожного року ми прощаємося із зимою та з нетерпінням чекаємо, коли вже настане довгоочікуване тепло. Саме тому 25 лютого 2020 року в арт-холі головного корпусу Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського відбулося театралізоване фольклорне дійство – святкування Масляної. До організаторів заходу – кафедри української мови і літератури та кафедри музичного мистецтва – долучилися й інші спеціальності, Коледж МНУ імені В. О. Сухомлинського, творчий центр «Естетика».

     Різноманітні смаколики, традиційні українські конкурси, танці та пісні, піднесений настрій учасників і гостей, щирість посмішок і відкритість – усе це створило різнобарвну атмосферу весняного свята.

     Провели Зиму, зустріли Весну, спалили Марену, позбавилися поганих звичок, визначили переможців номінацій щодо кращого оформлення столу, водили хороводи, співали пісні, частували один одного смаколиками української кухні, тобто святкували з усією душею. У народі здавна вірили: як погуляєш на Масляну, так і рік пройде. Маємо сподівання, що наш 2020 рік буде таким позитивним, піднесеним і даруватиме кожному лише посмішки!

     Дякуємо модераторам за організоване дійство, а також усім, хто приєднався до створення атмосфери та проведення заходу!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*