logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


12
Бер
2020

«Феномен жіночого політичного лідерства в Україні»

     10 березня 2020 року в рамках діяльності обласного гендерного центру в обласній бібліотеці відбулася дискусійна трибуна «Феномен жіночого політичного лідерства в Україні». Її учасники – студенти 2 курсу факультету дошкільної та початкової освіти, 3 курсу факультету педагогіки та психології та студенти 3 курсу Коледжу Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського – вирішували, що сьогодні перешкоджає просуванню жінок у політику та як подолати стереотипне мислення щодо жінки-лідера.

     Консультантами заходу виступили представники Миколаївської облдержадміністрації та керівник Центру психологічної служби Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського, які допомагали шукати відповіді на запитання, що мають багатовікову історію.

     Свою думку щодо участі жінок у політичній діяльності країни, зокрема у Миколаївській області, висловила начальник відділу по роботі із сім’єю департаменту соціального захисту населення Миколаївської облдержадміністрації З.Г. Дмитрієва.

     Порівняльні данні про місце жінок і чоловіків у владних структурах представила радниця голови Миколаївської облдержадміністрації з питань забезпечення рівності жінок і чоловіків у Миколаївській області В.М. Ярошенко, ознайомивши усіх з проєктом «Відстоювання прав жінок у політиці та в процесі прийняття рішень», що реалізується за підтримки Фонду підзвітності Посольства Королівства Нідерландів в Україні.

     Керівник Центру психологічної служби Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського Д.С. Гулькова розповіла про психологічний портрет сучасної жінки-лідера та підкреслила, що саме жінка робить політику гуманною, спрямованою на користь соціально орієнтованих програм суспільства.

     Учасники заходу також переглянули соціальні відеоролики та ознайомилися з виставкою літератури «Гендерний аспект політичного лідерства» з фонду обласної бібліотеки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*