logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


23
Кві
2020

Відкритий лист ректора до випускників шкіл

     

Шановні випускники!

     Сьогодні ви на порозі самостійного й усвідомленого життєвого вибору, повного складних запитань і відповідальних рішень. Саме ви повинні визначити свій життєвий шлях, спрямувавши всі сили на досягнення успіху й задля реалізації заповітної мрії, для процвітання нашої України.

     Я переконаний, що ви вже обрали своє майбутнє покликання, визначивши пріоритети тої чи тої професії й закладу вищої освіти, в якому маєте намір навчатися. Однак хочу дати вам пораду – загляньте в майбутнє й проаналізуйте перспективи омріяної спеціальності, її поступ, затребуваність та конкурентоспроможність через п’ять-шість років, адже швидкість змін навколо нас має шалені темпи, зростають вимоги до hard/soft skills. Переконаний також, що вже в найближче десятиліття наше суспільство вимагатиме професіонала, який буде компетентним не тільки у своїй галузі, а й працюватиме за суміжними спеціалізаціями, отримавши крос-галузеві навички.

     Із упевненістю можу сказати, що сьогодні Миколаївський національний університет імені В. О. Сухомлинського став одним із центрів національної освіти, пройшовши самобутній шлях становлення та розвитку, давши путівку в життя відомим науковцям, громадським та культурним діячам, викладачам й учителям. Ми й надалі продовжуємо й примножуємо славні традиції університету, передаючи цінний досвід прийдешнім поколінням.

     У той час, коли українська освіта потребує кардинальних змін, ми оперативно відповідаємо на виклики часу та затребуваності сучасного ринку праці, щоб забезпечити вдале проєктування життєвого старту студента. Ми впевнено обираємо шлях європейського розвитку, прагнемо побудувати європейський заклад вищої освіти, упроваджуючи інноваційні підходи до підготовки духовної та інтелектуальної еліти нації.

     Нагальним питанням є створення навчального середовища. Наразі для проведення занять ми пропонуємо оснащені найновітнішими інформаційними технологіями навчальні аудиторії, логопедичну лабораторію, центр філологічних досліджень, центр психологічної служби, спортивну залу. Із 2020-2021 н. р. упроваджується паралельне навчання у Вищій лінгвістичній школі в Ченстохові (Республіка Польща). Прикметною ознакою університету став унікальний книжковий фонд Наукової бібліотеки, що нараховує більше 20 тисяч стародруків, серед яких є дуже рідкісні видання. Твердо переконаний, що кваліфікована команда однодумців-викладачів докладе усіх зусиль, щоб підготувати компетентних і конкурентоспроможних професіоналів.

     І незважаючи на всі перипетії, що наразі спіткали й Україну, й увесь світ, ми, викладачі, співробітники й студенти, щиро раді запросити вас, абітурієнти, до провідного національного закладу вищої освіти європейського зразка. Упевнений, уже незабаром ви неодмінно станете його студентами, а згодом поповните лави найкращих випускників нашого університету, якими ми будемо пишатися!

Із повагою до вас
ректор МНУ імені В. О. Сухомлинського
Валерій Будак

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*