logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


04
Тра
2020

«Краща миколаївська книга»: першість у номінаціях

     Обласний конкурс «Краща миколаївська книга» – один із провідних проєктів нашого краю з промоції читання, підтримки місцевих авторів і книжкових видавництв.

     Конкурс проводиться щороку відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації від 03 березня 2008 року №82-р, на виконання обласної Програми підтримки вітчизняного книговидання, книгорозповсюдження та популяризації української книги у Миколаївській області на 2017-2021 роки.

     Цього року на конкурс було представлено 53 книги місцевих авторів, виданих протягом 2019 року у 7-ми миколаївських видавництвах та видавничих центрах. Конкурс «Краща миколаївська книга» відбувається за шістьма номінаціями.

     Найкращим історико-краєзнавчим виданням 2019 року стала книга «Истории без ретуши: Из блокнота краеведа» кандидата історичних наук Євгена Горбурова. Автор численних статей і книжок, одна з яких була відзначена на конкурсі 2016 року, продовжує ділитися з містянами цікавими знахідками. До нового видання увійшли тридцять нарисів, написаних на основі артефактів і документів ХІХ–ХХ століть. Це розповіді про видатних миколаївців, що здобули шану і славу в науці, будівництві, військовій справі, історії, приховані за жетонами, медалями й знаками та іншими предметами, що зберігаються у приватних колекціях. Великий ілюстративний масив допоможе зробити наочними маловідомі епізоди міського життя.

     Нагороду в номінації «Краще навчальне видання та підручники» здобув навчальний посібник Ганни Михайлович, Кирила Горбенка, Олександра Смирнова, Оксани Господаренко, Володимира Кузовкова «Історія Степового Побужжя: від найдавніших часів до кінця XVIII століття» (видавець – Ірина Гудим) . Видання має на меті розповісти читачам історію людства на прикладі Північного Причорномор’я. Наш край дарує вченим багатий матеріал для розв’язання цього завдання, адже повно репрезентує різні історичні етапи. Земля Півдня України надзвичайно багата на археологічні пласти: на Миколаївщині знаходиться кілька тисяч пам’яток. Зусиллями миколаївських істориків, археологів та численних поколінь їхніх студентів було зібрано і систематизовано значний матеріал, який розкриває таємниці минулого: від палеоліту до Гетьманщини. Дослідники можуть похизуватися своїми здобутками, про що свідчать численні ілюстрації – читача зацікавить реконструкція зовнішнього вигляду наших пращурів, їхніх помешкань, предметів побуту. Ця книжка спробує повернути краєзнавство до переліку дисциплін миколаївських шкіл і захопить романтикою подорожі й пошуку.

     Науково-педагогічний колектив університету вітає Євгена Григоровича, Кирила Горбенка, Олександра Смирнова, Оксану Господаренко, Володимира Кузовкова та бажає наснаги і нових звершень!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*