logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


30
Тра
2020

«Професійне та емоційне вигорання мабуйтніх педагогічних працівників»

     29 травня 2020 року був проведений психолого-педагогічний семінар на тему “Професійне та емоційне вигорання мабуйтніх педагогічних працівників” для студентів 2-3 курсів спеціальності “Психологія” та 5 курсів спеціальності “Соціальна робота” факультету педагогіки та психології.

     Тренерами виступили керівник Центру психологічної служби Д. С. Гулькова та студентки практиканти Аліна Тесля та Катерина Широких.

     Мета семінару: ознайомити учасників заняття з особливостями професійного та емоційного вигорання педагога; розвивати вміння та навички подолання негативних наслідків стресових ситуацій; сприяти емоційному розвантаженню з метою підвищення рівня самооцінки та самоповаги.

     У процесі семінару для студентів було проведено діагностику щодо рівня емоційного вигорання (за методикою К. Маслача та С. Джексона). Також для учасників був зроблений теоретичний аналіз досліджень феномену професійного вигорання, його проявів, причин, стадій професійного вигорання. За допомогою практичних вправ студенти мали змогу визначити шляхи його профілактики та подолання.

     У процесі семінару тренера надали практичні рекомендації щодо боротьби з професійним та емоційним вигоранням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*