logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


02
Чер
2020

«Страх, тривожність та навички саморегуляції стресу»

     1 червня 2020 року за запитом був проведений онлайн-тренінг для студентів 2-3 курсів спеціальності “Психологія” на тему «Страх, тривожність та навички саморегуляції стресу».

     Тренерами виступили керівник Центру психологічної служби Д. С. Гулькова та студенток-практиканток Тетяна Григурко та Дар’я Болібок.

     Метою тренінгу були: профілактика стресу, особистісних утворень, які заважають підвищенню адекватності самосвідомості і знижують рівень соціальної і психологічної компетентності; зниження рівня ситуативної й особистісної тривожності; сприяння розуміння власних страхів та переживань; формування позитивної світоглядної позиції особистості; сприяння формуванню практичних навичок опанування себе в різних ситуаціях.

     Учасники мали змогу оволодіти прийомами і техніками релаксації та навичкам саморегуляції стресу.

     Головні результати заняття: створення механізму конструктивної трансформації негативних імпульсів; профілактики негативних проявів (наприклад як тривожності та страхів); формування вміння самоаналізу, контролю над негативними емоційними проявами; опрацювання учасниками тренінгу власних проблемних зон і способів переживання повсякденних проблем за допомогою рольових ситуацій, підготовлених тренерами заняття.

     Також у процесі заняття були створені всі можливі умови в режимі онлайн для оволодіння техніками, спрямованими на зменшення страху і стану підвищеної тривожності та зняття психоемоційного напруження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*