logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


26
Чер
2020

Онлайн заняття з елементами супервізії

     Серед практичних методів зараз одними з найпоширеніших є форми, пов’язані з аналізом практичних ситуацій, груповими дискусіями, тренінгом навичок тощо.

     24 червня 2020 року для студентів-психологів та волонтерів Центру психологічної служби було проведено онлайн заняття з елементами супервізії.

     Тренером виступила керівник Центру психологічної служби Гулькова Д.С.

     Дуже ефективною формою підвищення кваліфікації психолога-консультанта є індивідуальна та групова супервізія, а також інтервізія – вид групової супервізії, де суб’єктом аналізу виступають самі учасники групи – щось на зразок “груп рівних”. Супервізія є обов’язковою ланкою професійної підготовки консультантів та психотерапевтів згідно європейських стандартів.

     Під час супервізійного заняття учасники робили наголос не лише на методичній стороні справи, не лише на професійних навичках консультанта, а й на його особистісних утрудненнях, на особливостях взаємостосунків між психологом та клієнтом.

     На занятті розглядалися основні напрямки в психологі та був розглянутий напрямок клієнтцентрованої терапії К. Роджерса.

     Також студенти мали можливість проаналізувати ситуації, з якими можуть стикнутися під час власної консультаційної роботи.

     Заняття студентам сподобалось, учасники активно приймали участь, висловлювали свої думки та ділилися власним професійним досвідом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*