logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


11
Вер
2020

Майстер-клас – «Вступ до ВНЗ, вихід із сім’ї: аспекти самореалізації»

     11 вересня для студентів 1 курсів Коледжу універчитету був проведений майстер-клас на тему «Вступ до ВНЗ, вихід із сім’ї: аспекти самореалізації».

     Тренером виступила волонтер Центру психологічної служби, системний сімейний психолог Вікторія Саковська.

     Потреба у самопізнанні, ствердженні як особистості, самореалізації є домінуючою, такою, що зумовлює поведінку підлітка. Відсутність умов для сприятливого розвитку даних потреб значною мірою впливає на становлення зрілої, самостійної, цілеспрямованої особистості. В свою чергу, особистість, що не спроможна стимулювати власний розвиток, в якої відсутнє прагнення до актуалізації своїх можливостей, є пасивним спостерігачем власного розвитку. Вона не здатна в повній мірі реалізувати свої можливості, використати власний потенціал в майбутньому.

     Під час майстер-класу мова йшла щодо структурного підходу сім’ї: правила, ЖЦС, ролі, функції, потреби. Також студенти обговорювали те, як це все змінюється при вступі до ВНЗ.

     Тренером був проведений мозковий штурм про те, що може допомогти самореалізації, розвитку навичок самопізнання, самоаналізу, активної Я-позиції.

     Під час обговорення учасники зробили акцент на тому, що сприяє виникненню потреби у самоактуалізаціі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*