logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


01
Жов
2020

Інтервізія для студентів спеціальності «Психологія» та «Спеціальна освіта. Логопедія» факультету педагогіки та психології

     30 вересня 2020 року в рамках Центру психологічної служби університету була проведена інтервізія для студентів 1, 4-5 курсів спеціальності “Психологія” та 2 курсу спеціальності “Спеціальна освіта. Логопедія” факультету педагогіки та психології.

     Тренером виступила керівник Центру психологічної служби Гулькова Дар’я Сергіївна.

     Останнім часом широкого розповсюдження у процесі методичного супроводу психологів набули методичні тренінги, індивідуальні і групові консультації, семінари-практикуми тощо. Не менш важливими, а втім найефективнішими формами методичної роботи є інтервізія та супервізія, які завдяки професійній кооперації забезпечують психологів-практиків необхідними новими знаннями; допомагають систематизовано бачити, розуміти і аналізувати свої професійні дії та свою професійну поведінку; усвідомлювати власні професійні помилки і корегувати стратегії надання психологічної допомоги у кожному конкретному випадку; сприяють ефективному аналізу відповідності та якості використовуваних ними методів, технік надання психологічної допомоги; формуванню професійних навичок; обміну досвідом; теоретичному і практичному підвищенню кваліфікації; а також включали б елементи психологічного самопізнання та розвитку.

     Інтервізія – це міжколегіальний спосіб навчання в групі спеціалістів, які займають рівні позиції, з метою покращення професійних навичок та ефективності роботи з клієнтами.

     Інтервізію також можна визначити як взаємну консультацію або обмін досвідом між колегами. Під час роботи інтервізійної групи практичні психологи виявляють спільні проблеми та шляхи подолання цих проблем. Слід зазначити, що фасилітатором інтервізійної групи може бути як учасник групи, так і більш досвідчений фахівець.

     Студенти активно приймали участь у занятті, були щирими та відкритими у своїх висловлюваннях та думках. В групі панувала затишна атмосфера.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*