logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


05
Жов
2020

Семінар щодо підготовки до акредитаціїосвітніх програм та заповнення відомостей самооцінювання освітніх програм спеціальностей факультету педагогічної та соціальної освіти Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського

     01 жовтня 2020 року відбувся семінар щодо підготовки до акредитаціїосвітніх програм та заповнення відомостей самооцінювання освітніх програм спеціальностей факультету педагогічної та соціальної освіти Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського.

     Семінар був проведений за ініціативи декана факультету педагогічної та соціальної освіти Т. М. Степанової та за участі проектора із науковопедагогічної роботи О. А. Кузнецової, працівників відділу ліцензування та акредитації, гарантів освітніх програм та викладачів факультету.

     О. А. Кузнецова наголосила присутнім про нову парадигму якості освіти, важливість студентоцентрованого освітнього процесу та необхідність залучення якнайширшого кола стейкхолдерів задля покращення освітньої програми. Надала методичні рекомендації щодо заповнення відомостей самооцінювання освітньої програми, висвітлила подробиці технічного супроводу акредитаційної справи. Обговорила з присутніми необхідність підготовки документального супроводу акредитаційної справи (силабусів, робочих програм, протоколів засідань, результатів опитувань стейкхолдерів тощо). Акцентувала на важливості акредитації як внутрішнього тренінгу, мобілізації всіх ресурсів, правильної напруги в колективі.

     Н. В. Данік, керівник відділу ліцензування та акредитації, надала відповіді на питання викладачів, зокрема, щодо розробки салабусів навчальних дисциплін. А. О. Подгорна, фахівець відділу ліцензування та акредитації, повідомила присутнім про зміни в процесі акредитації, що запроваджуються в 2020-2021 н. р.: університет може надати свої зауваження до звіту експертів та бути присутнім на засіданні ГЕР; Національне агенство видаватиме сертифікати виключно в електронній формі; строк дії сертифікату діятиме до 1 липня, яке є наступним після спливу 5 або 10 років з дня ухвалення відповідного рішення.

     Семінар пройшов надзвичайно жваво, учасники активно комунікували між собою протягом заходу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*