logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


05
Жов
2020

Слід вічний

     Василь Сухомлинський прожив коротке, але плідне життя. І зумів залишити по собі «Слід вічний». Він писав: «Діти повинні жити у світі краси, гри, казки, музики, малюнка, фантазії, творчості…».

     До 102-ї річниці від дня народження В. О. Сухомлинського фахівці Науково-дослідного центру розвитку ідей Василя Сухомлинського Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського організували та провели для студентів нашого університету конкурс творчих та наукових робіт студентів і молодих учених: «ХУДОЖНЯ СПАДЩИНА ВАСИЛЯ СУХОМЛИНСЬКОГО В СУЧАСНОМУ КУЛЬТУРОЛОГІЧНОМУ ВИМІРІ». Конкурс тривав із 10 по 30 вересня. Всього у конкурсі взяли участь 58 осіб. Серед учасників не лише студенти, а й магістри, аспіранти та викладачі університету.

     Конкурс продемонстрував, що особливо гостро потребу в творчості усі ми відчули в період самоізоляції, тож, вочевидь, натхнення сприяло тому, що конкурсні роботи виявилися різнобарвними, креативними, яскравими, оригінальними і неповторними.

     Так, за результатами творчого конкурсу переможцями стали:

  • Перше місце в номінації «Найкращий конспект заняття» посіла Матвєєва Анастасія, студентка 248 групи факультету педагогічної та соціальної освіти, яка представила розгорнутий конспект заняття за творами В. Сухомлинського і захоплюючий дидактичний матеріал.
  • Перше місце в окремій номінації «Квітка Сонця» отримала Дзивицька Поліна, студентка 108 групи факультету педагогічної та соціальної освіти, яка власноруч виготовила яскраву, велетенську квітку.
  • Друге місце в номінації «Ілюстрації до казок Сухомлинського» посіла Головата Діана, студентка 217 групи факультету педагогіки та психології, зобразивши дивовижну ілюстрацію до казки «Дівчинка й ромашка».
  • Друге місце в номінації «Найкращий портрет Сухомлинського» заслужено дісталося Зюбі Дар’ї, студентці 108 групи факультету педагогічної та соціальної освіти. Юна майстриня вишила портрет Василя Сухомлинського.
  • Друге місце в номінації «Оригінальний виріб» виборола Вихрист Тетяна, студентка 318 групи факультету педагогічної та соціальної освіти, яка власноруч виготовила прекрасну композицію «Мудрий вітряк».
  • Третє місце в окремій номінації «Казка невіддільна від краси» отримала Здражевська Дар’я, студентка 167 групи факультету педагогіки та психології. Дівчина представила казку В. Сухомлинського «Пихатий півник» у техніці квілінгу.
  • Третє місце в номінації «Оригінальний виріб» посіла Пашинська Євгенія, студентка 418 групи факультету педагогічної та соціальної освіти. Студентка написала власну казку «Мишка-художниця» (за мотивами казки В. Сухомлинського) та вишила бісером ілюстрацію до твору.
  • Третє місце в номінації «Оригінальний виріб» посіла Кузьміна Катерина, студентка 167 групи факультету педагогіки та психології, яка вписала цитати видатного педагога на випаленій купині.

 
     Призери творчого конкурсу нагороджуються грамотами та грошовими преміями, які можна отримати в студентському профкомі 16.10.20 (ауд. 01.125).

     Самобутніми, цікавими і гарними були конкурсні роботи багатьох студентів, які нагороджуються грамотами за участь у творчому конкурсі і за неабиякі творчі здібності: Волошина Ілона, Москаленко Віра, Ковалевич Дарія, Марченко Вероніка, Солоденко Анастасія, Лесковець Олександра, Тимченко Сергій, Єрмак Анастасія, Юрченко Єрнеста, Трибухіна Ольга, Бєляєва Карина, Бородина Єлизавета, Гречин Анастасія.

     Подякою журі вирішило відзначити аспірантку факультету педагогічної та соціальної освіти О. Б.  Коноз за чудове есе.

     Також подякою відзначено доцента Н. В. Данік за зворушливий вірш.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*