logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


07
Жов
2020

Семінар-тренінг щодо підготовки до акредитації освітніх програм та заповнення відомостей самооцінювання освітніх програм спеціальностей Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського.

     06 жовтня 2020 року відбувся семінар – тренінг щодо підготовки до акредитації освітніх програм та заповнення відомостей самооцінювання освітніх програм спеціальностей Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського.

     Методичний семінар був проведений за ініціативою Н. В. Данік, керівника відділу ліцензування та акредитації, та за участю гарантів освітніх програм і членів проектних груп (ОП «Логопедія. Спеціальна психологія», ОП «Дошкільна освіта», ОП «Початкова освіта», ОП «Середня освіта (Фізична культура)», ОП «Середня освіта (Фізична культура) та захист України»).

     В ході проведення тренінгу було опрацьовано методику заповнення розділу «Загальні відомості» та I Критерію «Проектування та цілі освітньої програми» Відомостей про самооцінювання освітньої програми.

     Н. В. Данік наголосила на важливості правильного та коректного зображення структурно-логічної схеми ОП, чіткого та відповідного заповнення матриць ОП, а також повідомила присутнім про вимоги до інформації та підтвердних документів, що стосуються заповнення 4 підкритеріїв I Критерію:

– освітня програма має чітко сформульовані цілі, які відповідають місії та стратегії закладу вищої освіти;
– цілі освітньої програми та програмні результати навчання визначаються з урахуванням позицій та потреб зацікавлених сторін;
– цілі освітньої програми та програмні результати навчання визначаються з урахуванням тенденцій розвитку спеціальності, ринку праці, галузевого та регіонального контексту, а також досвіду аналогічних вітчизняних та іноземних освітніх програм;
– освітня програма дає можливість досягти результатів навчання, визначених стандартом вищої освіти за відповідною спеціальністю та рівнем вищої освіти.

     Учасники тренінгу активно брали участь, ділились досвідом та інформацією, надавали свої пропозиції та рекомендації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*