logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


23
Лис
2020

ГІДНІ ТВОРЯТЬ МАЙБУТНЄ!

     З нагоди відзначення Всесвітнього Дня Гідності та Свободи у Відокремленому структурному підрозділі «Фаховому коледжі Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського» викладачами та студентами, під керівництвом Олени Олексіївни Царенко – директорки коледжу, кандидата політичних наук, було організовано та проведено тематичний вечір: «Я єсть народ, якого Правди сила ніким звойована ще не була…», який є першим із циклу заходів що проходитимуть в коледжі у рамках нашої участі у наймасштабнішому у Європі святкуванні Всесвітнього Дня Гідності.

     У 2020 році Усесвітній День Гідності проводиться в Україні вже вшосте і відбудеться протягом символічного проміжку чаcу – з 21 листопада (День Гідності та Свободи України) до 9 грудня (Міжнародний день боротьби з корупцією).

     Усесвітній День Гідності – це захід, що об’єднує всіх, хто поділяють і підтримують ідею Гідності, тож до участі були запрошені провідні фахівці-спікери:
     Алієв Андрій Расимович, завідувач відділом соціокультурної діяльності молоді Миколаївської обласної бібліотеки для юнацтва;
     Жепало Вадим Миколайович, регіональний координатор взаємодії з громадськістю у Секретаріаті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Миколаївській області;
     Мороховець Євген Олександрович, заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області;
     Олексюк Оксана Євгенівна, кандидат педагогічних наук, керівник Центру військово-патріотичного виховання Миколаївського національного університету імені В .О. Сухомлинського.

     Розпочався наш захід з перегляду відеоролику з декламуванням Богданом Ступкою найулюбленішого багатьма українцями вірша Ліни Костенко «Крила», в якому поетеса стверджує, що духовно багата людина здатна на все, адже вона, хоч не літає, – а крила має…Усі вкладені в поезію емоції передав легендарний актор Богдан Ступка, продекламувавши вірш.

     Під час заходу студенти коледжу мали можливість презентувати свої власні творчі проєкти, серед кращих:
     Демченко Катерина, студентка третього курсу спеціальності Право виступила з доповіддю на тему: «День Гідності та Свободи: історія виникнення, відзначення в світі та в Україні»
     Катерина Юрченко, студентка третього курсу спеціальності «Право» презентувала учасникам свої дослідження з питання: «Гідність у період всесвітньої пандемії COVID -19»
     Черняков Йосип, студент другого курсу спеціальності «Комп’ютерна інженерія» виступив з доповіддю на тему: «Гідність у моїй сім’ї»
     Стренада Владислав, студент першого курсу спеціальності «Право» висвітлював одну з найболючіших для всіх нас тем: «Революція Гідності»

     Кожен із нас – і діти, і дорослі – роблять вибір, що формує наш світогляд і світ навколо нас, щоденно: на ігровому майданчику й на роботі, на рівні місцевих співтовариств і в глобальному суспільстві в цілому. Ми маємо можливість досягти більшої поваги до себе й до інших людей завдяки тому, які рішення ми приймаємо і як використовуємо наші ресурси. Керуючись у своїх діях почуттям власної гідності, ми можемо сприяти розвитку позитивних глобальних змін на різних рівнях нашого суспільства.

     Концепція «гідності» базується на тому, що всі люди мають внутрішнє почуття власної гідності. Цією невід’ємною якістю володіє кожен із нас завдяки властивості людяності. Наше почуття власної гідності росте, коли ми відчуваємо повагу до наших прав і свобод, і коли ми живемо в атмосфері свободи вибору й дій, що сприяє підвищенню самоповаги, розвитку в нас цілісності особистості й людських якостей.

     Тож, друзі, підсумовуючи обговорення такого надважливого для кожного з нас заходу, варто відзначити, що гідність є невід’ємною якістю кожної людини; права людини – наші права за умови, що їх належно поважають, а також, що наше почуття власної гідності залежить від того, як ми ставимося одне до одного – що ми можемо зробити для підвищення почуття власної гідності й гідності інших людей.

     Дякуємо всім учасникам за активну та жваву дискусію, дякуємо нашим професійним спікерам за висвітлення надважливих питань з даної проблематики, дякуємо всім студентам коледжу, які презентували нам свої власні творчі проєктні дослідження! Друзі, ви всі круті!

     Запрошуємо всіх бажаючих долучатися й до наших наступних заходів!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*