logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


967 ДЕНЬ ВІЙНИ


26
Лис
2020

НАСИЛЬСТВУ НЕМАЄ ВИПРАВДАННЯ!!!

     Всесвітня акція «16 днів проти насильства», яка щорічно проводиться в Україні і традиційно розпочинається у Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок – 25 листопада і триває до Міжнародного Дня прав людини – 10 грудня.

     Тож саме в цей день, 25 листопада 2020 року,  було організовано та проведено онлайн-тренінг під назвою «НАСИЛЬСТВУ НЕМАЄ ВИПРАВДАННЯ!» викладачами і студентами Відокремленого структурного підрозділу «Фахового коледжу Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського» на чолі з директоркою коледжу – кандидатом політичних наук Оленою Царенко.

     До участі були запрошені провідні фахівці-спікери:

     Ганна Гоголева – адвокатка, очільниця відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надання Регіонального центру БВПД у Миколаївській області, яка представила тему: «Поняття та форми домашнього насильства. Як себе захистити?».

     Марія Прокопчук – адвокатка, випускниця програми «Адвокат майбутнього», медіаторка, яка співпрацює з Лігою медіаторів України, тренерка – представила тему: «Робота адвоката медіатора в кейсах з протидії домашньому насильству».

     Вікторія Лапшина – виконавча директорка Всеукраїнської благодійної організації «Ініціатива заради життя» презентувала тему: «Соціально-психологічна робота з особами, постраждалими від домашнього насильства, та їх кривдниками».

     Вадим Жепало – регіональний координатор взаємодії з громадськістю у Секретаріаті Уповноваженого Верховної Ради України з прав Людини узагальнив методи державної політики та діяльності Секретаріату щодо проблем боротьби з насильством.

     Активними учасниками заходу були і студенти-правники ІІІ курсу, які представили власні дослідження:

     Демченко Катерина – «Запобігання та протидія домашньому насильству та/або насильству за ознакою статі».

     Юрченко Катерина – «Зарубіжний досвід запобігання та протидії насильству за ознакою статі».

     Гриценко Альона – «Домашнє насилля під час карантину: як захистити себе від насильства».

     Гончаров Володимир – «Спеціальні заходи щодо протидії домашньому насильству».

     Модераторами заходу виступили:

     Рукінова Світлана – викладач спецдисциплін правового спрямування.

     Демченко Катерина – студентка ІІІ курсу спеціальності «Право».

     Дякуємо спікерам та студентам-учасникам за змістовні виступи, наукові дослідження, професійний досвід та поради щодо актуальних суспільних проблем.

НІ НАСИЛЛЮ! ЗУПИНИМО НАСИЛЛЯ РАЗОМ!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*