logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


02
Гру
2020

«Знати, щоб жити!»…До Всесвітнього дня боротьбі зі СНІДом

     1 грудня 2020 року у Відокремленому структурному підрозділі «Фаховому коледжі Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського» відбувся онлайн круглий стіл до Всесвітнього Дня боротьби зі СНІДом «Знати, щоб жити!» за участю медичних працівників Клініки дружньої до молоді під керівництвом Анастасії Михайлівни Войтовської, викладача соціально-гуманітарних дисциплін нашого коледжу.

     Метою заходу було:
– сформувати у студентів знання про СНІД;
– ознайомити із шляхами зараження ВІЛ-інфекцією;
– забезпечити інформацією, яка допоможе приймати обмірковані рішення щодо самозахисту від СНІДу;
– сприяти розвитку потреби робити відповідні висновки; розвинути навички, спрямовані на самостійне прийняття рішень;
– сприяти розповсюдженню інформації про СНІД серед населення; формувати толерантне ставлення до людей, які живуть з ВІЛ;
– виховувати потяг до здорового способу життя.

     Акушеркою КПН ММР «Міської дитячої лікарні №2» Відділення «Клініка дружня до молоді» Наталією Володимирівною Дячук було проведено виховну інформаційно-роз’яснювальну бесіду, напрямлену на те, аби студенти зрозуміли, що ВІЛ/СНІД може загрожувати всім, але якщо людина дбає про своє здоров’я, веде здоровий спосіб життя, живе за законами моралі, має міцну сім’ю, ризик заразитися ВІЛ стає мінімальним, також надала корисну інформацію про роботу їхньої організації і про можливість користування їхніми медичними послугами, абсолютно безкоштовно. Наталя Володимирівна надала кваліфіковану консультацію і відповіла на всі питання студентів, а їх було чимало.

     Під час заходу студенти опрацювали виступи-презентації, дізналися про шляхи передачі та способи попередження цієї страшної хвороби і ще раз переконалися, що СНІД не передається через дружбу!

     По завершенню роботи круглого столу, підводивши підсумки, студенти зробили висновок, що правильний вибір у житті можуть зробити ті, хто здатний формувати вміння і навички заради власної безпеки та збереження власного здоров’я.

     Дякуємо працівникам Клініки дружньої до молоді за плідну та систематичну співпрацю з нами! Дякуємо за ваш професіоналізм, відкритість та готовність допомагати молоді в подоланні проблем, що виникають під час їх життя!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*