logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


03
Гру
2020

A person withount dignity is an inferior person, and nation withount dignity isn`t nation!

     2 грудня 2020 року відбулась онлайн-конференція з іноземної мови на тему: «A person withount dignity is an inferior person, and nation withount dignity isn`t nation – Людина без гідності – неповноцінна людина, а народ без гідності – це вже не народ», приурочений Усесвітньому дню Гідності в Україні, до якого долучився наш коледж.

     Метою даного заходу було, пригадати події, які відбувалися в країні в 1941-1945 роках, події на Майдані Незалежності у 2013-2014 роках, розширити знання у студентів про День Гідності та Свободи в Україні, розвивати почуття національної самосвідомості та громадянської активності; виховувати у студентів ціннісне ставлення до демократичних свобод, закріплених Конституцією України, усвідомлення цінності людського життя та тих складових частин, які впливають на нього, роблять його багатогранним, плідним і корисним.

     Студентами коледжу були підготовлені дослідні проєкти англійською мовою. Валерія Стецюк, студентка третього курсу, групи 365 спеціальності «Прикладна математика» розповідала як цінують і плекають поняття «Гідність» та «Свобода» у місті Нова Одеса, Гриценко Альона, студентка третього курсу, групи 315 спеціальності «Право» розповідала про медиків міста Вознесенськ, які борються за збереження життя людей в умовах сьогодення, Катерина Юрченко, студентка третього курсу, спеціальності «Право» розповіла, що у 2012 році на околиці села Маліївка Березнегуватського району було знайдено рештки дванадцяти невідомих солдат, які загинули весною 1944 року в боях за визволення села. Солдатів знайшов пошуковий загін громадської організації «Вітчизна», рештки були законсервовані, а їх поховання стало можливим лише в 2020 році. Васильєв Станіслав, студент першого курсу, групи 165 спеціальності «Прикладна математика» розповів, як жителі села Лимани цінують поняття «Свобода». Бондаренко Анна, студентка третього курсу, групи 365 спеціальності «Прикладна математика» розповіла, як цінують та увіковічують поняття «гідність» і «свобода» жителі міста Миколаєва, Левицька Вікторія Сергіївна, викладач англійської мови, нагадала про буремні події 2013-2014 років та про героїв, які відстоюють нашу незалежність і територіальну цілісність на сході України.

     Після завершення онлайн-конференції Царенко Олена Олексіївна наголосила на тому, що ми – українці – свідомий і відповідальний народ, здатний відстоювати свій вибір. Ми подали історичний приклад того, як солідарність, братерство і взаємоповага між сотнями тисяч людей згуртовує їх довкола спільної мети. Український народ відчув потребу в єднанні, повірив у своє майбутнє і довів, що у нації, яка вийшла на Майдан і заявила, що спроможна на захист своєї свободи, є велике серце і високий дух!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*