logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


04
Гру
2020

ВРУЧЕННЯ ДИПЛОМІВ ТА ПОЧЕСНИХ ЗНАКІВ ЛАУРЕАТАМ ДЕРЖАВНОЇ ПРЕМІЇ УКРАЇНИ В ГАЛУЗІ ОСВІТИ 2019 РОКУ

     Присудження науковцям і практикам Державної премії України в галузі освіти свідчить про визнання державою досягнень, спрямованих на реформування національної освіти в контексті модернізації її змісту. На цьому наголосив очільник Міністерства освіти і науки України Сергій Шкарлет під час нагородження лауреатів Державної премії 1 грудня.

     Премії присуджено Указом Президента України від 02.10.2020 № 418/2020 за досягнення та здобутки:
     – новітні (авторські) освітні технології, інноваційні методики, метою яких є забезпечення набуття та розвиток учнем ключових компетентностей Нової української школи, необхідних для успішної самореалізації особистості;
     – авторські методики викладання навчальних дисциплін у вищій школі, що забезпечують набуття студентами знань, умінь і практичних навичок, необхідних професійних, громадянських компетентностей;
     – створення умов для економічного зростання України;
     – підвищення наукового рівня освітнього процесу освіти України;
     – інтеграцію до європейського та світового освітнього простору.

     Відповідно до Указу Державними преміями нагороджено 20 осіб у трьох номінаціях:
     – «Дошкільна і позашкільна освіта» – за комплексну науково-прикладну роботу «Перспективність і наступність між дошкільною та початковою освітою засобами інтегрованої особистісно-орієнтованої технології в умовах Нової української школи»;
     – «Професійно-технічна освіта» – за роботу «Інтегроване інформаційно-освітнє середовище та реабілітаційні заходи для забезпечення рівного доступу до якісної освіти осіб з особливими освітніми потребами»;
     – «Вища освіта» – за роботу «Педагогічна система вищого військового закладу освіти в контексті розвитку сектору безпеки і оборони України».

     Державною премією в галузі освіти у номінації «Дошкільна і позашкільна освіта» за комплексну науково-прикладну роботу «Перспективність і наступність між дошкільною та початковою освітою засобами інтегрованої особистісно-орієнтованої технології в умовах Нової української школи» відзначено авторський колектив у складі:
     — Будак Валерій Дмитрович — ректор Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського, доктор технічних наук, професор, академік Національної академії педагогічних наук України.
     — Голян Людмила Павлівна — директор закладу дошкільної освіти № 139 міста Миколаєва, відмінник освіти України.
     — Дячук Валентина Іванівна — директор Миколаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 50 імені Г. Л. Дівіної Миколаївської міської ради Миколаївської області, учитель вищої категорії, учитель-методист, відмінник освіти України, кандидат педагогічних наук.
     — Степанова Тетяна Михайлівна — декан факультету педагогічної та соціальної освіти Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського, доктор педагогічних наук, професор.
     — Якименко Світлана Іванівна — завідувач кафедри початкової освіти Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського, факультет педагогічної та соціальної освіти, кандидат педагогічних наук, професор.

     Вітаємо з присудженням Державної премії України в галузі освіти, бажаємо натхнення, творчих сил та нових здобутків!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*