logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


07
Гру
2020

Правовий онлайн-лекторій-диспут «Стоп корупції!» до Всесвітнього дня боротьби проти корупції

     Міжнародний день боротьби з корупцією (International Anti-Corruption Day) відзначається щорічно 9 грудня за ініціативою Організації Об’єднаних Націй.

     У цей день, 2003 року, в мексиканському місті Меріда на політичній конференції високого рівня була відкрита для підписання Конвенція ООН проти корупції (прийнята Генеральною асамблеєю ООН 31 жовтня 2003 року). Цей міжнародний договір передбачає заходи щодо попередження корупції, покарання винних, а також механізми міжнародного співробітництва в боротьбі з нею. Він зобов’язує держави-члени проводити політику протидії корупції, схвалити відповідні закони і заснувати спеціальні органи для боротьби з цим явищем. Конвенція набула чинності в грудні 2005 року. В даний час її учасниками є 180 держав.

     Корупція є складним соціальним, політичним і економічним явищем, яке, в тій чи іншій мірі, зачіпає всі країни. Вона руйнує демократичні інститути, сповільнює економічний розвиток і підриває державні устої. Корупція вражає основу демократичних інститутів через спотворення виборчих процесів, перекручення принципу верховенства закону і створення бюрократичних бар’єрів, єдиний сенс яких — вимагання хабарів.

     Для України це «сумне свято», нагадаємо, наша країна за рівнем сприйняття корупції посідає 130-е з 180-ти місць в рейтингу міжнародної неурядової організації Transparency International (за результатами досліджень 2017 року Україна отримала 30 балів із 100 можливих).

     Сьогодні, 7 грудня 2020 року, у Відокремленому структурному підрозділі «Фаховому коледжі Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського» обговорювали цю тему на правовому онлайн-лекторії-диспуті студенти спеціальності «Право» під керівництвом викладача вищої категорії правових дисциплін Русецької Ю.Л. На таких заходах захоплює обізнаність і активність студентів з цієї тематики, їх пропозиції та рекомендації щодо поліпшення ситуації з корупцією в Україні.

     Сподіваємось, що виховуємо гідне молоде покоління, яке виведе нашу країну на світову арену!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*