logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


10
Гру
2020

Майстер-клас для студентів-правників «Правильна кваліфікація кримінальних правопорушень»

     09 грудня 2020 року у Відокремленому структурному підрозділі «Фаховому коледжі Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського» відбувся онлайн майстер-клас на тему: «Правильна кваліфікація кримінальних правопорушень, як необхідна умова забезпечення прав і законних інтересів учасників кримінального провадження та запорука успіху в науково-теоретичній і практичній роботі». Під час заходу було розглянуто практичні ситуації з кримінального права та приклади їх розв’язання.

     Майстер-клас проведено викладачем правових дисциплін Світланою Сергіївною Рукіновою за участю студентів спеціальності «Право».

     Мета заходу:
• набуття та закріплення навичок самостійної роботи із законодавчими положеннями кримінального закону переважно в правозастосовній (практичній) площині;
• вироблення вміння давати власну кримінально-правову оцінку конкретних життєвих ситуацій (фактичних обставин);
• досягнення належного рівня обґрунтування власної кримінально-правової оцінки фактичних обставин.

     Результати заходу: без засвоєння практики застосування правових норм майбутній правознавець не може претендувати на самостійну діяльність у статусі професійного правозастосовника.

     Теоретичне вивчення змісту кримінально-правових категорій становить підґрунтя (базу) для вироблення навиків застосування правових норм на практиці.

     У свою чергу, знання, отриманні на лекціях, а також у процесі самопідготовки, більш успішно закріплюються під час практичних занять, а саме, при вирішенні практичних ситуацій.

     Отже, прищеплення студентам навичок здійснювати правильну кваліфікацію кримінальних правопорушень сприятиме в майбутньому забезпеченню прав і законних інтересів людини і громадянина.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*