logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


10
Гру
2020

Онлайн-зустріч зі студентами-правниками «Організаційні питання підготовки до проходження виробничої практики в умовах сьогодення для студентів-правників у 2021 році»

     9 грудня 2020 року у Відокремленому структурному підрозділі «Фаховому коледжі Миколаївського університету імені В.О. Сухомлинського» відбулась онлайн-зустріч зі студентами 415 групи спеціальності «Право» на тему: «Організаційні питання підготовки до проходження виробничої практики в умовах сьогоденні для студентів-правників у 2021 році».

     Онлайн-зустріч розпочала Олена Олексіївна Царенко, директор фахового коледжу, кандидат політичних наук, керівник виробничої практики від коледжу, яка ознайомила учасників з особливостями проходження виробничої практики в умовах карантину, вимогами до проходження виробничої практики, порядку її проходження, формування звітної документації та термінах її проходження.

     Зазначивши, що хоча карантинні обмеження, зокрема і карантин зимових канікул, вносять певні корективи у формат проходження практичної підготовки студентами, але вони не завадять їхній успішній реалізації. Головне, дотримуватись правил розпорядку дня тієї організації (установи), на базі якої будуть проходити виробничу практику студенти-правники, дотримуватись правил особистої гігієни під час карантину, користуватися антисептиками, засобами індивідуального захисту та відповідально виконувати програму виробничої практики.

     Олена Олексіївна зазначила, що фаховий коледж співпрацює з багатьма організаціями, установами, підприємствами та надає студентам можливості вдосконалення отриманих знань на практиці. Саме виробнича практика дає можливість впевнитися в тому, як саме студенти опанували знаннями, якими компетентностями оволоділи та наскільки вони є конкурентоспроможним на ринку праці.

     В умовах карантину рекомендовано проходити практику дистанційно (в змішаному форматі), виконуючи індивідуальні завдання, які студенти отримають. Такий підхід дозволяє навіть в умовах карантину організувати виробничу практику не лише з метою повноцінного виконання навчального плану – а й зробити її ефективною.

     Олена Миколаївна Сахарова, провідний фахівець коледжу, зазначила, що після закінчення виробничої практики студент(ка) складає залік (захищає звіт) з оцінкою, що диференціюється, викладачу – керівнику практики від коледжу під час підсумкової онлайн-конференції.

     На захист студент/ка подає:
– звіт із практики, завірений печаткою та підписом керівника організації (установи) де він/вона проходив/ла виробничу практику;
– щоденник виробничої практики, підписаний керівниками практики від бази практики й керівником практики від коледжу;
– відгук-характеристику від керівника виробничої практики від організації (установи).

     Студент(ка), який(а) не виконав(ла) програму практики без поважних причин, відраховується з коледжу. Студент, який не виконав програму практики з поважної причини, проходить практику повторно.

     Сподіваємося, що виробнича практика в умовах сьогоденні наших студентів буде успішною, а її результати будуть якісними. Студенти зможуть закріпити практичні навички, зможуть застосувати на практиці знання, здобуті під час теоретичного навчання; розвинуть свої творчі здібності, уміння самостійно приймати рішення; навчаться планувати та організовувати свій робочий час та здатність працювати в колективі.

     Бережіть себе та своїх рідних! Будьте всі здорові! А всі виклики сьогодення ми приймаємо достойно та вирішуємо їх спільно! Успіхів!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*