logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


28
Гру
2020

Програмуємо чи граємо в футбол?…

     23 грудня 20202 року, під керівництвом викладача Авраменка Олексія Івановича, відбувся черговий онлайн-захід, присвячений мові програмування JavaScript. Раз за разом JavaScript нарікають найпопулярнішою мовою програмування у світі. З цим можна не погоджуватись, але одне можна сказати напевно: минулого багато часу з моменту дебюту JS в 1995 році.

     Приблизно двадцять один рік тому Брендан Ейч працював над створенням тепер улюбленої для багатьох мови програмування. Основною ідеєю якого було те, що JavaScript буде «простою у використанні» скриптовою мовою, призначеною для «створення онлайн-застосунків». JavaScript забезпечує швидку розробку мультимедійних застосунків із підтримкою багатоплатформності, як на рівні операційної системи, так і архітектури.

     Захід був присвячений розвитку мови програмування JavaScript, застосування її в сучасних фреймворках таких як REACT, ANGULAR, VUE.js, EMBER.js, BACKBONE.js. Студентам було наведено приклади на реальних проєктах з метою залучення їх до вивчення найпрогресивнішої і найпопулярнішої мови програмування JavaScript для веб розробки.

     Фінальним акордом заходу були змагання, де студентам було запропоновано ігрове поле з м’ячем. Потрібно було забити м’яч у ворота суперника, запрограмувавши кнопки вправо, вліво, вгору та вниз за допомогою мови програмування JavaScript. У змаганнях взяли участь команди студентів четвертого курсу, груп 455 (спеціальності «Комп’ютерна інженерія») та 465 (спеціальності «Прикладна математика») і з рахунком 1:1, перемогла дружба!

     Наші студенти вміють гарно програмувати! А ти? Приходь на навчання до нашого коледжу та освоюй разом з нами найпопулярнішу мову програмування JavaScript! Ми чекаємо саме на тебе!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*