logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


15
Січ
2021

Про реалізацію національного превентивного механізму як засобу забезпечення прав громадян з вуст професіонала своєї справи – Вадима Миколайовича Жепало

     13 січня 2021 року Регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Миколаївській області Вадим Жепало за сприяння директорки Відокремленого структурного підрозділу «Фахового коледжу Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського» Олени Царенко провів правоосвітній онлайн-семінар для студентів та викладачів закладу на тему: «Реалізація національного превентивного механізму як засіб забезпечення прав громадян». До участі в семінарі активно долучилися і студенти-історики Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського на чолі з Анною Маринченко, кандидатом історичних наук нашого університету.

     Під час семінару Вадим Жепало розповів його учасникам про суть і зміст національного превентивного механізму, який полягає у запровадженні системи регулярних, незалежних відвідувань будь-якого місця, що перебуває під юрисдикцією та контролем держави, де утримуються чи можуть утримуватися особи, позбавлені волі, за розпорядженням державного органу чи за його вказівкою, або з його відома чи мовчазної згоди, результати проведених працівниками регіонального представництва Омбудсмана в Миколаївській області моніторингових візитів, навів характерні приклади виявлених порушень, відповів на запитання учасників. Особлива увага була звернута на ролі громадськості у реалізації НПМ.

     Продовжуємо плідну співпрацю й далі! Наступна онлайн-зустріч відбудеться сьогодні, 14 січня 2021 року о 15.00 на платформі Zoom.us, з питання: «Дотримання прав громадян на звернення та доступ до публічної інформації». Запрошуємо всіх бажаючих!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*