logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


15
Січ
2021

Реалізація права громадян на звернення та на доступ до публічної інформації – змістовний правоосвітній семінар від Вадима Миколайовича Жепало

     14 січня 2021 року регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Миколаївській області Вадим Жепало за сприяння директорки Відокремленого структурного підрозділу «Фахового коледжу Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського» Олени Царенко провів для студентів та викладачів закладу другий, із запланованих, правоосвітній семінар «Реалізація права громадян на звернення та на доступ до публічної інформації». До участі в онлайн заході активно долучилися й студенти-історики Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського на чолі з Анною Маринченко, кандидатом історичних наук нашого університету.

     Під час заходу Вадим Жепало розповів учасникам про результати діяльності регіонального представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Миколаївській області у 2020 році щодо здійснення контролю за дотриманням органами влади вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» та «Про звернення громадян», а також про порядок підготовки та направлення звернень та запитів, терміни надання відповідей, навів приклади з практичної діяльності щодо вказаних питань, у тому числі щодо притягнення посадових осіб до адміністративної відповідальності за порушення законодавства.

     Вадим Жепало роз’яснив присутнім функції і компетенцію Омбудсмана, відповів на запитання, а також надав контакти регіонального представництва Уповноваженого ВРУ з прав людини в Миколаївській області.

     Щиро дякуємо Вадиму Миколайовичу за цікавий та надзвичайно актуальний екскурс практичної реалізації права громадян на звернення та доступ до публічної інформації! Співпрацювати з професіоналами завжди приємно та надзвичайно цікаво!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*