logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


936 ДЕНЬ ВІЙНИ


27
Січ
2021

До Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту

     З 2005 року за рішенням Генеральної Асамблеї ООН, 27 січня світ відзначає Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту.

     Це страшне і нелюдське явище, яке відбувалося в період 1933-1945-х років і призвело до умисного винищення практично однієї третини євреїв, а також незліченної кількості представників інших нацменшин.

     Офіційно визнано, що від 5,5 до 6,1 мільйони євреїв було вбито протягом Голокосту, з них від 2,2 до 2,5 мільйони – на території колишнього Радянського Союзу, значною мірою в Україні.

     Світова спільнота вшановує пам’ять, а також прагне до боротьби з антисемітизмом, расизмом та всіма формами нетерпимості, які можуть привести до спрямованого насильства стосовно окремих груп людей.

     В Україні  День пам’яті жертв Голокосту  відзначається, починаючи  з 2012 року. Нині весь світ знає про трагедію Бабиного Яру, де згідно з офіційними  даними  загинуло понад 100 тисяч  осіб  різних національностей.

     27 січня 2021 року у Відокремленому структурному підрозділі «Фаховому коледжі Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського» було проведено онлайн-захід, присвячений Міжнародному дню пам’яті жертв Голокосту. Студенти коледжу підготували цікаві та змістовні доповіді-презентації за такими напрямками: зміст поняття «голокост» і його основні риси; геноцид ромів та євреїв в країнах Європи під час Другої світової війни; трагедія Голокосту в Україні; відображення теми Голокосту в світовій культурі, зокрема в скульптурі та кіно.

     У день пам’яті схиляємо голови перед тими, хто став жертвою нацистського режиму та тими, хто, ризикуючи власним життям, рятував в’язнів нацистських концтаборів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*