logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


27
Січ
2021

Мультимедійна книжкова презентація «Гортаючи мальовану історію тих страшних подій» до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту

     У Миколаївській обласній бібліотеці для юнацтва пройшла віртуальна мультимедійна книжкова презентація «Гортаючи мальовану історію тих страшних подій», яку онлайн відвідали студенти Відокремленого структурного підрозділу «Фахового коледжу Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського».

     Модератор заходу, завідувач відділу соціокультурної діяльності молоді Андрій Алієв, наголосив, що саме 27 січня у світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту, а Україна на державному рівні вшановує жертв трагедії з 2012 року. Резолюція № 60/7 Генеральної асамблеї ООН, прийнята 1 листопада 2005 наголошує , що «Голокост, який привів до знищення однієї третини євреїв і незліченної кількості представників інших національностей, буде завжди слугувати всім людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження…». В цей день в 1945 році війська 1-го Українського фронту увійшли до нацистського табору смерті Аушвіц. Цей табір став у сучасному світі символом нацистських злочинів.

     Головною гостею заходу стала видавчиня Лілія Омельяненко, яка розповіла про історію створення тематичних графічних романів, перекладених українською мовою – «Маус. Історія вцілілого» Арта Шпіґельмана, «Щоденник Анни Франк» Арі Фолмана та Давида Полонського, виданих у видавництві «Видавництво» (м. Київ).

     На завершення розповіді гостя представила січневу новинку видавництва – графічний роман Нори Круґ «Вітчизна», дослідження прихованої правди своєї родини під час війни у нацистській Німеччині. Книга отримала чимало нагород, була названа найкращою книгою 2018 року за версіями The New York Times, The Boston Globe, San Francisco Chronicle, та інших і перекладена на 14 мов. Авторці довелося стикнутися з «холодним прийомом» і стереотипним ставленням земляків, також ускладнював роботу той факт, що у родині Нори були як профашистські так і антифашистські настрої. Як запевнила Лілія Омельяненко, цю книгу необхідно прочитати, щоб побачити ще одну точку зору на, здавалося б, усім відомі історичні факти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*