logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


16
Лют
2021

Ціна чужої війни – круглий стіл до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

     15 лютого 2021 року в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав, цей день встановлено в Україні на підтримку ініціативи громадських організацій та з метою вшанування громадян України, які виконували військовий обов’язок на території інших держав, згідно з Указом Президента України «Про День вшанування учасників бойових дій на території інших держав» від 11 лютого 2004 р. № 180/2004. 15 лютого зазвичай переважно побіжно зазначався як День закінчення збройної інтервенції до Афганістану без жодних святкувань чи церемоній. 15 лютого ми віддаємо шану вам, солдатам і офіцерам, які з честю та гідністю виконували свій військовий обов’язок, беручи участь у бойових діях у різних, розкиданих по всьому світу країнах. Кожна війна – це лихо, трагедії, смерті. Але найбільш масштабним був афганський конфлікт.

     Довгих десять років трагічна війна в Афганістані викликала в свідомості людей біль і смуток за понівечені долі наших воїнів. Війна зламала життя багатьом молодим хлопцям. Не дивлячись ні на що, вони чесно виконували свій громадянський обов’язок, залишалися вірними присязі до кінця. «Гарячі точки» показали, що наші хлопці варті героїзму батьків і дідів, які перемогли фашизм у роки Другої світової війни.

     Тільки з України в Афганістані воювало 120 тисяч солдатів і офіцерів. З них 3360 не повернуться додому ніколи. А тих, хто і лишився живим, моральне каліцтво супроводжуватиме все життя. Та вони не нарікають на долю, не вважають себе героями, хоч рани Афганістану не залікуєш нічим і ніколи.. Як справжні ВОЇНИ СВІТЛА продовжують боронити кордони нашої неньки України й нині! З глибокою шаною згадуємо сьогодні всіх, хто загинув під час виконання свого військового обов’язку за межами України.

     Студенти та викладачі Відокремленого структурного підрозділу «Фахового коледжу Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського» долучилися до онлайн-заходу, присвяченого Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав, модератором якого стала Маріанна Захарчук, донька учасника бойових дій.

     З доповідями-презентаціями виступили студентки другого курсу спеціальності «Соціальна робота» ОЛЕНА ДАНИЛЕНКО та МАРІАННА ЗАХАРЧУК, заступник голови студентської ради ВСП «Фахового коледжу Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського».

     Пам’ятати про подвиг тих, хто сьогодні не з нами, турбуватися про тих, хто втратив своє здоров’я у страшних війнах, – це вже наш святий обов’язок. Не залишаймося осторонь «афганських» проблем, підтримуймо та допомагаймо нашим захисникам кожен на своєму рівні та посаді! І нехай завжди над нами буде високе синє небо і світить яскраве сонце! Нехай в Україні запанують такі довгоочікувані мир і спокій, щастя і радість!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*