logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


16
Лют
2021

Правничий круглий онлайн-стіл на тему: «Захист прав приватних осіб у сфері публічного адміністрування»

     15 лютого 2021 року у Відокремленому структурному підрозділі «Фаховому коледжі Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського» під керівництвом викладача правових дисциплін СВІТЛАНИ СЕРГІЇВНИ РУКІНОВОЇ та за активної участі студентів спеціальності «Право» відбулось чергове засідання правничого круглого онлайн-столу на тему: «Захист прав приватних осіб у сфері публічного адміністрування». До якого долучилися всі бажаючі студенти та викладачі нашого коледжу.

     Права та свободи людини і громадянина є основою правового порядку в державі. Установлення норм права, які регулюють адміністративно-пра-вові відносини, ще не виключає випадків їх порушення з боку суб’єктів владних повноважень. Щоб не припуститися таких порушень, потрібно вживати певні адміністра¬тивно-правові заходи для захисту прав, свобод і законних інтере¬сів фізичних і юридичних осіб.

     Метою заходу було розглянути та дослідити інструменти захисту прав приватних осіб у сфері публічного адміністрування, що забезпечують відновлення порушених прав, свобод і законних інтересів приватних осіб без звернення з позо¬вом до адміністративного суду.

     Доповідачі та основні питання, які було розглянуто на даному заході:
• КАТЕРИНА ДЕМЧЕНКО, студентка 315 групи, спеціальності «Право» –Дисциплінарна відповідальність у адміністративному праві. Притягнення винних до спеціальної дисциплінарної відповідальності;
• АЛЬОНА ГРИЦЕНКО, студентка 315 групи, спеціальності «Право» – Медіація як альтернативний спосіб вирішення адміністративних спорів;
• ВОЛОДИМИР ГОНЧАРОВ, студент 315 групи, спеціальності «Право» – Адміністративне оскарження;
• НАТАЛЯ ЛАТІЙ, студентка 315 групи, спеціальності «Право» – Відшкодування шкоди, завданої суб’єктами публічної адміністрації приватним особам;
• КАТЕРИНА ЮРЧЕНКО, студентка 315 групи, спеціальності «Право» – Засоби самозахисту.

     Отже, інструменти захисту прав, свобод та інтересів приватних осіб у сфері публічного адміністрування дають можливість опера¬тивно в короткі строки відновити порушені цінності приватних осіб, притягнути винних у їх порушенні посадових осіб-суб’єктів владних повноважень до дисциплінарної відповідальності, що є ваго¬мим профілактичним засобом попередження таких порушень у майбутньому.

     Далі буде… Запрошуємо всіх бажаючих долучатись до наших онлайн заходів та підвищувати свій рівень правової обізнаності разом з нами!

     До зустрічі, друзі!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*