logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


14
Жов
2015

Відкриття меморіальної дошки загиблим воїнам АТО та вручення погонів молодшого лейтенанта випускникам кафедри військової підготовки

     13 жовтня 2015 року з нагоди святкування Дня захисника України, Дня українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці на кафедрі військової підготовки МНУ імені В. О. Сухомлинського відбулося вручення погонів молодшого лейтенанта випускникам кафедри.

     Гімн України став урочистим початком заходу. Із вітальним словом до присутніх звернувся керівник кафедри, полковник Бахтін А. М., проректор з науково-педагогічної роботи, професор Ситченко А. Л., зачитавши грамоти командирам, співробітникам кафедри, які зараз знаходяться в АТО. Завідувач кафедри військової підготовки, полковник запасу Василенко С. М., нагородив грамотами випускників за високі результати в навчанні та активну участь у студентському житті. Директор Департаменту освіти, науки та молоді Веліховська А. Б. привітала молодших лейтенантів із військовим повноліттям, зазначивши, що цього року вперше випускниками кафедри стали дівчата. Алла Борисівна побажала мирного кар’єрного зростання та нових перемог на благо України.

     Урочисте слово надано воїну АТО, випускнику кафедри 2010 року,  старшому лейтенанту Андрєєву Віталію Олександровичу, який наголосив, що поки буде мир – буде життя.

     Також відбулося відкриття дошки пам’яті загиблим випускникам. «На цій дошці було два прізвища, але життя йде – війна триває, і на жаль, сьогодні вже 4 наших офіцери віддали життя в боротьбі за незалежність України. Я хочу назвати їх поіменно: Іванцов Сергій Володимирович, (37 років) служив в 79 окремій аеромобільній бригаді, Сенкевич Максим Олегович (26 років), Закерничний Олександр Вікторович (26 років) та наймолодший з них – Трохимчук Євгеній Олександрович, якому виповнилося 22 роки. Він тільки закінчив наш університет із разом з батьком, написавши 5 рапортів, пішов на війну…Вони не повернулися, але пам’ять про них завжди буде жити в наших серцях!» – акцентував полковник Василенко С. М. Завершенням заходу стало покладання квітів до меморіальної  дошки.

DSCN5252

DSCN4781

DSCN4788

DSCN4858

DSCN4880

DSCN4951

DSCN5083

DSCN5491

DSCN5650

 

 

Прес-центр університету

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*