logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


17
Лют
2021

День комп’ютерника та комп’ютерної грамотності

     15 лютого відзначається День комп’ютерника – свято працівників сфери IT-технологій. Дата святкування була вибрана не випадково. Саме цього дня відбулася важлива для IT-сфери історична подія. У 1946 році в Америці був уперше презентований ENIAC I – перший реально працюючий на практичних завданнях електронний комп’ютер.

     Своє свято цього дня, зокрема, відзначають програмісти, тестувальники, системні адміністратори, комп’ютерні інженери, фахівці з управління базами даних. Долучилися до свята і студенти Відокремленого структурного підрозділу «Фахового коледжу Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського» та під головуванням викладача АВРАМЕНКА ОЛЕКСІЯ ІВАНОВИЧА провели цікавий екскурс в світ сучасних технологій, розширивши наш екскурс і світ комп’ютерної грамотності, адже без цифрової освіти не було б програмістів, тестувальників, системних адміністраторів, комп’ютерних інженерів. Зараз це не тільки розробники і аналітики комп’ютерних систем, програмісти і оператори різних комп’ютерних пристроїв. Це і інженери з автоматизованих систем керування, інженери з супроводу баз даних, адміністратори серверів і багато інших, чиї професійні обов’язки пов’язані з досконалим знанням комп’ютерної техніки і умінням вирішувати різноманітні завдання, де без її застосування просто не обійтися.

     Отже, комп’ютерна грамотність є початковим етапом на шляху становлення сучасної освіченої людини. З презентаціями, що потрібно знати і вміти, щоб оволодіти цифровою освітою, виступили студенти 3 курсу спеціальності «Прикладна математика» МОЙСЄЄВА КАТЕРИНА та ІСАКОВА ІННА.

     Однозначно можна констатувати одне – цифрові технології міцно увійшли в нашу сучасну дійсність і навряд чи покинуть нас у найближчій перспективі.

     У День комп’ютерника ми приєднуємося до привітань на адресу всіх професіоналів комп’ютерної справи!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*