logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


18
Лют
2021

Круглий стіл «З добром у серці»

     17 лютого у всьому світі відзначають День спонтанного прояву доброти. Вперше його запровадили в американському місті Денвері ще у 1995 році, проте з кожним роком це свято набуває все більшої популярності та заохочує всіх робити спонтанні добрі справи.

     Дослідження показують, що добрі справи і допомога іншим мають безліч переваг для психічного та фізичного здоров’я: впливають на центри задоволення у мозку, підвищуючи рівень серотоніну та дофаміну, зменшують тривожність, стрес, і запалення.

     Добрі справи у вигляді волонтерства також допомагають залишатися соціально активними та долати самотність. Долучитися до відзначення Дня спонтанного прояву доброти дуже просто.

     Студенти Відокремленого структурного підрозділу «Фахового коледжу Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського» долучились до обговорення цього свята на засіданні круглого столу онлайн: «З добром у серці» під керівництвом викладача АНАСТАСІЇ МИХАЙЛІВНИ ВОЙТОВСЬКОЇ. Підкреслили, що доброта також є необхідною якістю соціального працівника і те, що добро робити легко, можна порадувати інших людей і допомогти їм відчути себе щасливішими. Посміхніться незнайомцю на зупинці, подякуйте водієві громадського транспорту за безпечну поїздку чи напишіть листа підтримки чи висловлення вдячності тому, хто опинився у скрутній ситуації.

     Спонтанні добрі вчинки можна робити не лише сьогодні, а й усі 365 днів на рік. Проявіть фантазію і не соромтеся робити світ кращим. Доброта врятує світ! Будьмо добрішими один до одного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*