logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


18
Бер
2021

Захід до Дня українського добровольця «Ми знаємо своїх героїв…»

     17 березня у рамках вибіркової дисципліни «Психологія лідерства та професійної успішності» (викл. Олексюк О.Є.) Науково-дослідним центром військово-патріотичного виховання Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського проведено захід до Дня українського добровольця «Ми знаємо своїх героїв…».

     Метою заходу було сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві, розвиток у здобувачів освіти любові до України, почуття гордості за українських добровольців, вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України.

     Свято Українського добровольця – свято людей, які свідомо, за покликом власного серця, стали на захист своєї Батьківщини і боронили рідну землю від загарбників – відзначається в Україні 14 березня.

     Ведучі заходу розповіли про історію свята, утворення добровольчих батальйонів та незламності духу захисників. Відеопрезентації, вірші, які читали студенти наживо та з екрану приникали у саме серце учасників заходу. Одним із яскравих моментів стали виступи випускника нашого закладу Гуссіді Сергія Миколайовича, голови громадської організації «Асоціація інвалідів-ветеранів антитерористичної операції», викладача кафедри історії Смирнова Олександра Ігоровича, студента першого курсу університету Грушая Максима Ігоровича. Студенти, проявляючи активність, реагували на розповіді питаннями до ветеранів. Їхні історії про складний військовий шлях та сучасне мирне життя захопили кожного та спонукали до роздумів і співпереживань.

     Студентство та ветерани АТО вшанували хвилиною мовчання полеглих Героїв-добровольців, які стали на захист рідної землі, національних інтересів України, боролися за захист демократичних цінностей, прав та свобод людини і громадянина.

     Під час свята звучали зворушливі пісні від творчого центру «Естетика», а також гостями заходу стала група «Сектор Д», яка своїми піснями, народженими в зоні АТО, проникла у саме серце та душу присутніх. Мотивами цих пісень постали бойові дії на прикордонних територіях України, туга за рідною домівкою, сім’єю та й на останок оспівалася пам’ять загиблим побратимам.

     Ми мусимо цінувати мужність та героїзм захисників незалежності й територіальної цілісності Батьківщини. А ми – сучасна молодь, маємо сприяти подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню громадської уваги та нагадування про те, що в країні ще досі тривають бойові дії і, на жаль, з кожним днем жертв стає все більше.

     Цікаво, що наприкінці заходу посеред неба з’явилася веселка, неначе яскравий символ подальшої надії на прихід миру в Україну, на який ми заслуговуємо! І на завершення модератором заходу та викладачкою дисципліни Олексюк О. Є. було запропоноване наступне завдання для першокурсників – написання творчої роботи-відгуку про враження та переживання, які виникли внаслідок виховної години «Ми знаємо своїх героїв…», про лідерів-патріотів, які захищають нашу країну, тож бажаємо їм творчого натхнення!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*