logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


29
Бер
2021

Ціннісні орієнтації, їх психологічні та соціальні аспекти у вирішенні проблем виховання дітей і молоді

     25 березня кандидатом педагогічних наук, старшим викладачем кафедри педагогіки та інклюзивної освіти О. В. Дрозд було проведено відкриту лекцію з дисципліни «Методика виховної роботи» для студентів 314 групи спеціальності 032. Історія та право. Тема лекції: «Ціннісні орієнтації, їх психологічні та соціальні аспекти у вирішенні проблем виховання дітей і молоді». Лекція мала проблемний характер, порушені питання викликали пізнавальний інтерес студентської молоді, дискусію. Заняття відбулося засобами освітньої платформи Zoom.

     У ході роботи лектор висвітлила проблеми виховання ціннісних орієнтацій молоді в сучасних умовах, розкрила сутність аксіології як науки про цінності, визначила критерії вихованості в ціннісному аспекті, охарактеризувала методику виховання ціннісної сфери учнівської молоді.

     Неоднозначні думки і судження у студентів викликало знайомство зі «Спіральною моделлю цінностей» Клера Грейвза, зацікавив присутніх метод незавершених речень, прикрасили зміст лекції цитати видатних людей і поезія Ліни Костенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*