logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


936 ДЕНЬ ВІЙНИ


27
Бер
2021

28 березня – визначний день в історії Миколаєва – День визволення від німецько-фашистських загарбників!

     77 років тому на Миколаївській землі закінчилась війна. Вогнем і кулями пройшлася вона по нашому місту.

     У кривавому бою згасли життя десантників, але ніколи не згасне людська пам’ять про героїв, які ціною власного життя здобули майбутнє. Ці імена житимуть вічно.

     28 березня 1976 року перший танк, який увійшов до Миколаєва, подолавши останні зміцнення супротивника, було встановлено на п’єдесталі на перетині пр. Центрального і вул. 6 Слобідської. На ньому виведено умовний номер «283», який нагадує, що місто звільнено 28 березня.

     Згадуємо героїв і ми… До річниці визволення Миколаєва Наукова бібліотека МНУ ім. В.О. Сухомлинського пропонує вашій увазі відеоролик «Пам’ять повинна жити!». Про Героїв війни нашого університету розповідає хранитель музею бойової слави МНУ Олександр Петрович Хаєцький. У відео використана пісня «Героям-Ольшанцям» на слова Таїс Лещинської, музика та виконання Заслуженого артиста України Олександра Сичова та література із власних фондів бібліотеки.

     Минуло 77 років… Про війну ніколи не буде сказано все… Але ми повинні пам’ятати тих, хто віддав життя і тих, хто вижив у тому страшному протистоянні. Вічна пам’ять визволителям Миколаївщини! Честь і слава живим героям!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*