logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


15
Бер
2021

Всесвітній День Числа Пі

     Числа оточують нас всюди, в основному їх використовують в математичних цілях. Деякі величини заслуговують на особливу увагу, наприклад, число “Пі”, про яке кожен з нас не раз чув і навіть є Міжнародний день, присвячений цьому числу. Його святкують 14 березня, в цей же день відзначається день народження відомого автора теорії відносності Альберта Ейнштейна.

     15 березня 2021 року у Відокремленому структурному підрозділі «Фаховому коледжі Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського» пройшов онлайн-захід, приурочений святкуванню Всесвітнього Дня Числа Пі.

     Свято «Пі» бере свій початок ще в 1987 році. Його заснував американський фізик Л. Шоу. Чому саме 14 березня? В американській системі запису дат (місяць / число) 14 березня – 3/14 – і час доби 1:59:26 збігається з відомим по всьому світу числом 3,1415926. Тому, якщо ви захоплюєтеся математикою, то в цей день вам слід спекти «пи-ріг» ( «Pi pie»). Шанувальники даного свята роблять саме так, до того ж пиріг прикрашають зображенням букви «Пі» або ж самим числом. Таким способом підкреслюється важливість даної цифри. Студенти коледжу також долучилися до цього свята та підготували історичні факти у вигляді презентації стосовно числа Пі. З доповіддю виступив студент 355 групи спеціальності «Комп’ютерна інженерія» ФІЛІППОВ АРТЕМ. Доповненням з боку викладача АВРАМЕНКА О.І. була інформація щодо цікавих фактів про число Пі. В цей день рекомендують тренувати пам’ять для запам’ятовування чисел. Число Пі для цього відмінно підійде.

     Отже, тренуємо пам’ять та запам’ятовуємо число Пі для подальшого використання!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*