logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


23
Бер
2021

«Знай свої права»

     В період святкування Global Money Week 2021 Регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Миколаївській області Вадим Жепало у рамках Всеукраїнської інформаційної кампанії із захисту прав споживачів фінансових послуг «Знай свої права» #Знайсвоїправа провів другий семінар для студентів Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського та Відокремленого структурного підрозділу «Фахового коледжу Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського», у якому взяли участь більше 100 здобувачів освіти.

     Під час заходу було обговорено мету кампанії щодо покращення обізнаності громадян про права та обов’язки під час користування фінансовими послугами, куди звертатися у випадку їх порушення, наведені приклади реагування Секретаріату Уповноваженого на звернення громадян щодо неправомірної обробки персональних даних. Підкреслив як не допустити неправомірного їхнього поширення, а якщо це сталося, як ефективно захистити свої права.

     Вадим Жепало розкрив функції та компетенцію Національного банку України щодо розгляду звернень громадян про порушення їхніх прав. І наголосив на тому, що у разі відмови у задоволенні письмових вимог громадян до фінансової установи та продовження порушень прав людини, потрібно звернутись до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини через онлайн-приймальню/або на поштову адресу, надавши відповідну контактну інформацію.

     Також учасники заходу були проінформовані про роботу спеціальної веб-сторінки (лендингу) з інформаційними матеріалами «Знай свої права».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*