logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


02
Кві
2021

World Autism Awareness Day

     01 квітня у Відокремленому структурному підрозділі «Фаховому коледжі Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського» під керівництвом викладача Анастасії Михайлівни Войтовської було проведено онлайн-бесіду до Всесвітнього дня розповсюдження інформації про проблему аутизму (World Autism Awareness Day), що відзначається щорічно 2 квітня, починаючи з 2008 року, встановлений резолюцією Генеральної асамблеї ООН № A/RES/62/139 від 18 грудня 2007 року.

     Мета цієї дати — підкреслити необхідність допомагати людям, що страждають невиліковним захворюванням, та підвищувати рівень їх життя. Адже чисельність дітей, які страждають аутизмом, висока у всіх регіонах світу і має величезні наслідки для дітей, їх сімей, громад і товариств.

     Завдяки практичному психологу Ользі Михайлівні Гаврилюк були висвітлені стратегії і підходи щодо питань пов’язаних з аутизмом. Аутизм — це порушення розвитку нервової системи, яке проявляється протягом перших трьох років життя. Це захворювання діагностується при наявності трьох симптомів: нестачі соціальних взаємодій, порушеною взаємної комунікації, обмеженості інтересів і повторюваного репертуару поведінки.

     Також було висвітлено особливості практичної корекційної роботи з дітьми з аутизмом, що особливо було корисним для студентів спеціальності «Соціальна робота». Висловлюємо велику подяку Ользі Михайлівні за високий професіоналізм!

https://instagram.com/detskiy_psiholog_olga_havriluk

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*