logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


05
Бер
2021

Прямий зв’язок з Астонським університетом

     Кафедра англійської мови і літератури активно займається роботою в рамках реалізації європейських проєктів програм Erasmus+ та продовжує підтримувати міцні зв’язки у галузі співпраці із провідним університетом Великобританії – Астонським університетом.

     Третього березня викладачі кафедри англійської мови та літератури взяли участь у методичному онлайн-семінарі, ініційованому доктором Сью Гартон, професором з прикладної лінгвістики Астонського університету та почесним професором нашого університету, який  відбувся у форматі онлайн-конференції на платформі Webex. Основна мета семінару – шляхи вдосконалення  професійних компетенцій майбутніх вчителів іноземних мов. Сью Гартон винесла на обговорення  методичні питання щодо підходів, методів та принципів у викладанні іноземних мов у закладах вищої освіти.

     Доктор Сью Гартон поділилася власним досвідом з викладання  англійської мови як іноземної, а також ознайомила з поглядами представників TESOL, відомих методистів з прикладної лінгвістики Тома Фаррелла, Діка Олрайта, Джудіт Хенкс та Енн Бернс.

     Під час онлайн-співпраці обговорювались сучасні методи та прийоми викладання англійської мови  для формування професійної компетенції. Одне з питань вебінару було присвячено принципам навчання, які були висвітлені у відео Джека Річардса, професора, відомого вченого з навчання англійської мови.

     Тетяна Мироненко, модератор онлайн-семінару, та викладачі кафедри англійської мови і літератури наголосили на важливості співпраці з Астонським університетом, розпочатої  в рамках проекта Tempus та спін-оф проекту – MultiEd. Це підтверджує стійкість та важливість питань, порушених у рамках онлайн-семінару.

     Методологічний онлайн-семінар пройшов в атмосфері відкритості і мав дискусійний характер.

     Проведений захід сприятиме модернізація вищої освіти, а саме поліпшенню підготовки вчителів іноземних мов відповідно до  сучасних  вимог та подальшої співпраці з Астонським університетом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*