logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


06
Кві
2021

Всеукраїнська науково-практична конференція студентів та молодих учених «Загальна та прикладна лінгвістика в колі антропоцентричних наук»

     2 квітня 2021 року викладачі кафедри загальної та прикладної лінгвістики Миколаївського національного університету імені Василя Олександровича Сухомлинського в онлайн-форматі на платформі Zoom провели Всеукраїнську науково-практичну конференцію студентів та молодих учених «Загальна та прикладна лінгвістика в колі антропоцентричних наук».

     Мета проведення конференції – обмін досвідом та результатами наукових досліджень із актуальних проблем мовознавства, когнітивної лінгвістики, дискурсології та перекладу.

     Роботу конференції відкрили – декан філологічного факультету, доктор філософії в галузі освіти Мороз Тетяна Олександрівна; завідувач кафедри загальної та прикладної лінгвістики Коч Наталя Володимирівна; доктор філологічних наук, професор університету державної фіскальної служби Сукаленко Тетяна Миколаївна.

     На конференції організовано роботу таких секцій:
1) Сучасна прикладна лінгвістика: орієнтири, напрями, перспективи розвитку.
2) Дискурсологія: проблемні питання.
3) Актуальні проблеми когнітивної лінгвістики.
4) Переклад як засіб міжкультурної комунікації.
5) Технології розвитку компетенцій студентів у системі мовно-літературної освіти.
6) Актуальні питання українського мовознавства.

     Спікерами секцій були: Воронюк Катерина Русланівна з доповіддю на тему «Моделювання електронного словника на основі краудсорсингової платформи»; Байлова Анастасія Олександрівна – «Роль когнітивної метафори у формуванні якісних дискурсивних рекламних практик»; Філь Анастасія Іванівна – «Мовний аспект концептів життя-смерть у збірці «Палімпсести» Василя Стуса»; Остахова Ольга Володимиріна – «Функціонування дискурсивних маркерів знакових ситуаціях поезії Т. Г. Шевченка».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*