logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


12
Кві
2021

Участь у вебінарі «Права людини та верховенство права в історичних подіях та постатях»

     10 квітня 2021 року викладачі та студенти Відокремленого структурного підрозділу «Фахового коледжу Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського» взяли участь у вебінарі «Права людини та верховенство права в історичних подіях та постатях».

     Цей вебінар є частиною серії онлайнових заходів, присвячених історії та сучасному стану прав людини та руху за рівноправ’я як у світі загалом, так і в Грузії та Україні зокрема. Мова заходу – українська. Під час заходу мали можливість: – дізнатися про історію становлення прав людини від найдавніших часів до сьогодення; – почули інформацію про відомих активістів/ок та правозахисників/ць, які власними діями просували ідеї рівності у правах; – зрозуміли, як відбувалося формування та становлення ідеї верховенства права; – проаналізували історичний рух України на шляху становлення демократії та поваги до прав людини.

     Спікер вебінару – Олександр Войтенко, історик, фаховий тренер з прав людини, толерантності та методики викладання суспільних дисциплін. За роки активної роботи в громадянському суспільстві координував проведення молодіжних шкіл з прав людини, методично забезпечував діяльність таборів з толерантності та недискримінації. Автор чисельних методичних посібників з прав людини, історії Голокосту, громадянської освіти.

     Модератор вебінару – Назарій Боярський, член правління ГО «Вектор прав людини» (Україна), член тренерського пулу Молодіжного департаменту Ради Європи, незалежний експерт Мережі з громадянської освіти у Східній Європі (EENCE). Вебінар проведено ГО «Вектор прав людини» (Україна) у партнерстві з ГО «Світ толерантності» (Грузія) та ГО «Простір вільних ініціатив» (Україна) в межах проекту «У пошуках прав людини» за підтримки Фундації Будинків прав людини та фінансової підтримки Європейського Союзу.

     Дякуємо за цікавий, змістовний та професійно організований та проведений вебінар!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*