logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


15
Кві
2021

ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Фахова передвища і професійна освіта: теорія, методика, практика»

     14 квітня 2021 року Царенко Олена Олексіївна, директор Відокремленого структурного підрозділу «Фахового коледжу Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського» взяла участь у ІІ Всеукраїнській науково-практичній конференції «Фахова передвища і професійна освіта: теорія, методика, практика», організатором якої є Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти.

     Тетяна ІЩЕНКО, канд. пед. наук, професор, директор Науково-методичного центру ВФПО, відкрила конференцію та ввела в тематику заходу.

     Спікери:

     Василь КРЕМЕНЬ, д-р філософ. наук, професор, дійсний член (академік) НАН і НАПН України, Президент НАПН  України, президент Товариства «Знання» України з виступом: «Фахова передвища і професійна освіта в контексті загальноцивілізаційних змін»

     Ігор БАЛУБА, керівник експертної групи з питань фахової передвищої освіти директорату фахової передвищої, вищої освіти Міністерства освіти і науки України з представленням проблемного питання: «Фахова передвища освіта. Завдання та перспективи розвитку»

     Наталія ВІТРАНЮК, заступник директора департаменту контролю у сфері вищої, фахової передвищої  освіти і освіти дорослих,  начальник відділу контролю за наданням фахової передвищої освіти Державної служби якості освіти, яка окреслила актуальні питання інспектування стану організації підготовки фахівців у закладах фахової передвищої освіти

     Микола ХОМЕНКО, канд. пед. наук, заступник директора Науково-методичного центру ВФПО з тематикою доповіді: «Визначальні фактори підготовки фахового молодшого бакалавра. Проблеми та шляхи їх вирішення»

     Володимир ЗЕЛЕНИЙ, канд. іст. наук, координатор сектору фахової передвищої освіти Науково-методичної ради МОН України, директор Верхньодніпровського коледжу Дніпровського ДАЕУ з проблемним питанням: «Імплементація ЗУ «Про фахову передвищу освіту: горизонт-2025»

     Петро ЛУЗАН, д-р пед. наук, професор, головний науковий співробітник лабораторії науково-методичного супроводу підготовки фахівців у коледжах і технікумах Інституту професійно-технічної освіти НАПН України з проблемним питанням: «Оцінювання якості підготовки фахівців у коледжах: технологічний підхід»

     Уляна КАЧОР, компанія JTI Ukraine, спеціаліст з розвитку бренду роботодавця з темою виступу: «Якість підготовки випускників. Бачення роботодавця»

     Катерина МІРОШНІЧЕНКО, голова асоціації працівників професійної освіти (начальник відділу змісту освіти і організації навчального процесу головного управління професійної освіти директорату професійної освіти), з представленням запровадження нових нормативних підходів до розроблення та запровадження короткострокових навчальних програм для здобуття часткових кваліфікацій та окремих компетентностей

     Вікторія СИДОРЕНКО, д-р пед. наук, професор кафедри педагогіки, психології та менеджменту, директор Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти НАПН України з темою доповіді: «Компетентісно орієнтовані моделі підвищення кваліфікації педагогів професійної та фахової передвищої освіти в умовах сталого розвитку»

     Петро МАЗУР, канд.мед. наук, директор Кременецького медичного коледжу ім. Арсена Річинського з практичним обговоренням проблематики проведення інтегрованого ліцензійного іспиту «Крок-М» в медичних закладах фахової передвищої освіти

     Костянтин ВОЙЦЕХІВСЬКИЙ,  директор Комунального закладу вищої освіти «Вінницький гуманітарно-педагогічний коледж» з представленням Стратегії створення інноваційної моделі управління науково-освітнім середовищем закладу фахової передвищої і вищої освіти

     Ірина ХЛОНЬ, завідувач навчально-методичним кабінетом Глухівського агротехнічного інституту ім. С.А.Ковпака Сумського НАУ з доповідд. «Використання онлайн-сервісів під час підготовки фахівців у закладі освіти»

     Анжеліка ФЕДЬКО,  канд. іст. наук, директор Дніпровського державного технікуму енергетичних та інформаційних технологій, переможець Всеукраїнського конкурсу «Педагогічний ОСКАР-2021» з презентацією власного досвіду у контексті «Впровадження пакету спеціалізованого хмарного  програмного забезпечення і інструментів для спільної роботи та використання технологій дистанційного навчання»

     Олексій ВОРОНКІН, канд пед наук, викладач ОКЗ «Сєвєродонецький коледж культури  і мистецтв ім. Сергія Прокоф’єва», переможець Всеукраїнського конкурсу «Педагогічний ОСКАР-2021» з представленням власних напрацювань у контексті «Впровадження елементів STEM-освіти в процес викладання фізики в закладах фахової передвищої освіти»

     Ганна НІКІТІНА, канд. тех. наук, викладач ВСП «Індустріальний фаховий коледж Криворізького національного університету», переможець Всеукраїнського конкурсу «Педагогічний ОСКАР-2021» з презентацією власного педагогічного досвіду «Освітній вебсайт  викладача «Електротехніка з Ганною Нікітіною»

     У ході роботи конференції працював «Відкритий мікрофон», під час якого всі учасники мали можливість задавати питання, дискутувати та отримувати професійні відповіді та поради.

     Дякуємо організаторам за професійну організацію та проведення надзвичайно актуальної науково-практичної конференції з проблематики фахової передвищої та професійної освіти!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*