logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


27
Кві
2021

Тренінг «Обережно: кібербулінг – загроза ХХІ століття»

     22 квітня на платформі Meet для учнів 7-го класу Миколаївської ЗОШ №35 відбувся комунікаційний тренінг «Обережно: кібербулінг — загроза ХХІ століття», організований відділом «Інтернет-центр» ОБЮ.

     Запрошена спікерка, керівниця Центру психологічної служби та викладачка кафедри психології та соціальних наук МНУ імені В.О. Сухомлинського Дар’я Сергіївна Гулькова розповіла учням про один із найпоширеніших різновидів булінгу – кібербулінг. Ознайомила з поняттям, ознаками, структурою, причинами, видами віртуальної агресії: онлайн-грумінгом, харасментом, тролінгом, флеймінгом тощо. Акцентувала, що жертви булінгу та кібербулінгу мають право на справедливість і притягнення кривдника до відповідальності.

     Під час мозкового штурму школярі активно відповідали на запитання, висловлювали свої думки і обговорювали ситуації.

     Організаторка зустрічі, завідувачка відділу «Інтернет-центр» Тетяна Руснак запропонувала учням більше дізнаються про кібербулінг, переглянувши 4-серійний освітній серіал «Про кібербулінг для підлітків» і пройшовши тести на порталі «Дія. Цифрова освіта».

     Учасники тренінгу отримали від Дар’ї Сергіївни корисні правила для подолання кібербулінгу, інформаційні матеріали «Як діяти жертві», «Як діяти батькам дитини-жертви» і «Як діяти батькам дитини-булера», а також пораду переглянути художні фільми «Диво», «13 причин чому», «Мій хлопчик», «Воно», в яких йдеться про різні види цькування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*