logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


27
Тра
2021

Засідання краєзнавчих студій «Пам’ять рідної землі. Події та особистості». Зустріч «Світ під назвою Тернівка»

     25 травня 2021р. Наукова бібліотека університету в Науково-дослідному центрі ідей В.О. Сухомлинського провела чергове засідання краєзнавчих студій «Пам’ять рідної землі. Події та особистості».

     Зустріч «Світ під назвою Тернівка» (Духовні та історичні джерела етнічної культури тернівських болгар) присвячена 230-тій річниці заснування давнього болгарського поселення.

     Гостем студії був признаний авторитет в області української болгаристики, кандидат історичних наук, викладач інституту історії і права (2009-2019рр.) Гамза Володимир Ілліч.

     Головною темою засідання стала презентація його нової книги-альбому «Традиційні заняття, побут та культура тернівських болгар», яка вийшла друком у видавництві «Іліон» у 2021році. Ця книга – ще один крок у збереженні історичної пам’яті та розвитку краєзнавства Миколаївщини.

     Автор здійснив цікаву подорож-екскурсію сторінками історії життя населення Тернівки.

     Студенти-історики та студенти спеціальності «Дошкільна освіта» поринули у дивовижний світ духовної та етнічної культури болгар, відкрили для себе унікальні факти давнини нашого краю, переглянули світлини, історичні реконструкції, відчули смак справжньої болгарської баніци.

     Присутні також ознайомились з громадською діяльністю Володимира Ілліча Гамзи в тернівському Товаристві імені Івана Вазова.

     Учасників заходу не залишила байдужими інформація про вихід двох художньо-документальних фільмів з історії та культури тернівських болгар, автором сценаріїв яких є наш гість.

     Наукові здобутки В. І. Гамзи експонувалися на виставці «Натхнення джерело – земля батьківська».

     Сподіваємось, що ця зустріч дала можливість присутнім відчути себе нащадками тих, хто вписав золоті сторінки в історію нашого краю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*