logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


26
Сер
2021

«Дикий Сад» відсвяткував 30-річчя незалежності України!

     З нагоди святкування 30-річчя незалежності України на території городища «Дикий Сад» пройшов фестиваль «Арт-перехрестя часів і народів». Організатори фестивалю – Миколаївська міська рада та Миколаївський національний університет імені В. О. Сухомлинського. Фестиваль тривав два дні – з 21 по 22 серпня.

     В перший день заходу миколаївці під відкритим небом мали змогу насолодитися виставою «Дванадцята ніч» у виконанні акторів Миколаївського академічного художнього російського драматичного театру. Романтична комедія Вільяма Шекспіра стала прикрасою першого вечора етнофестивалю «Арт-перехрестя часів і народів».

     22 серпня на оглядовому майданчику біля «Дикого Саду» відбувся Всеукраїнський рок-фестиваль, метою якого ¬ було привернути увагу до історико-культурної пам’ятки.

     На початку вечора виступила молода група під назвою «Жиза». Музиканти виконали як авторські треки, так і кавер-версії улюблених пісень. Наступними на сцену вийшли більш досвідчені рок-музиканти – група «Priorage». Виконавці, як і їх молодші колеги, представили свій репертуар, а також виконали кавер-версії пісень Віктора Цоя та всенародну улюблену «Червону руту» в рок-обробці.

     У гостей фестивалю була можливість не тільки насолодитися живою музикою і навколишніми мальовничими краєвидами, але й побачити мистецтво місцевих майстрів, взяти участь у майстер-класах з гончарства, приміряти на собі обладунки римських легіонерів та середньовічних лицарів, і навіть позмагатися у справжньому двобої.

     Протягом двох днів фестивалю працівники науково-дослідної лабораторії археології та домодерної історії провели низку інтерактивних екскурсій з доповненою реальністю.

     В рамках заходу взяло участь декілька тисяч людей. Серед гостей фестивалю були губернатор В. О. Кім, міський голова О. Ф. Сенкевич та проректор із науково-педагогічної роботи Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського О. А. Кузнецова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*