logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


20
Вер
2021

Запобігти! Врятувати! Допомогти!

     16.09.2021 згідно плану графіка та наказу ректора В. Д. Будака від 09.08.2021 р. № 293 «Про підготовку та проведення об’єктового протипожежного тренування»  у гуртожитку № 2  МНУ імені В. О. Сухомлинського було проведено тренування з пожежної безпеки на тему: «Дії працівників гуртожитку при виникненні пожежі. Збір та приведення у готовність добровільно пожежної дружини». Організатор заходу – начальник відділу охорони праці, пожежної безпеки та цивільного захисту О. П. Хмель.

     Працівники гуртожитку мали на меті поліпшити власні уміння та навички з організації гасіння пожеж на початковому етапі із застосуванням первинних засобів пожежогасіння, визначити безпечні та ефективні методи усунення надзвичайної ситуації й удосконалити систему організації рятування та евакуації людей і матеріальних цінностей.

     Тренування складалося з теоретичної та практичної частин. Під час теоретичного блоку провідні інспектори відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Миколаївського районного управління ГУ ДСНС України в Миколаївській області А. В. Заболотько та С. О. Назаренко розповіли про первинні засоби пожежогасіння, зокрема про правила користування різними видами вогнегасників, пожежним рукавом і т.п. Крім того, інспектори провели бесіду про те, в якій ситуації доцільно використовувати той чи інший засіб пожежогасіння. У процесі практичного заняття працівники гуртожитку під пильним наглядом інспекторів та за їхньої участі мали можливість випробувати ефективність вуглекислотних та порошкових вогнегасників на імпровізованому вогнищі.

     В ході тренування всі учасники змогли осягнути всі пункти поставленої мети. Співробітники гуртожитку отримали необхідні теоретичні знання і практичні навички для злагоджених спільних дій в умовах загрози надзвичайної ситуації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*