logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


30
Вер
2021

Слід вічний…

     Василь Сухомлинський прожив коротке, але плідне життя, і зумів залишити по собі слід вічний. Він писав: «Діти повинні жити у світі краси, гри, казки, музики, малюнка, фантазії, творчості…».

     До 103-ї річниці від дня народження В. О. Сухомлинського фахівці Науково-дослідного центру розвитку ідей Василя Сухомлинського організували та провели для студентів нашого університету конкурс творчих та наукових робіт студентів і молодих учених: «ХУДОЖНЯ СПАДЩИНА ВАСИЛЯ СУХОМЛИНСЬКОГО В СУЧАСНОМУ СОЦІОКУЛЬТУРОЛОГІЧНОМУ ВИМІРІ». Конкурс тривав із 10 по 24 вересня. Всього у конкурсі взяли участь 19 осіб.

     Конкурс продемонстрував, що особливо гостро потребу в творчості усі ми відчули в період самоізоляції, тож, вочевидь, натхнення сприяло тому, що конкурсні роботи виявилися різнобарвними, креативними, яскравими, оригінальними і неповторними.

     Так, за результатами творчого конкурсу переможцями стали:

     Перше місце в номінації «Методична знахідка» посіла Матвєєва Анастасія, студентка 348 групи факультету педагогічної та соціальної освіти, яка представила яскравий лепбук за творами Василя Сухомлинського і захоплюючий дидактичний матеріал.

     Друге місце посіла Лісова Ганна, студентка 108 групи факультету педагогічної та соціальної освіти, зобразивши дивовижні ілюстрації до казок: «Пелюсток і квітка», «Вогнегривий коник», «Хвалькуватий півник».

     Друге місце заслужено дісталося Калініченко Юлії, студентці 108 групи факультету педагогічної та соціальної освіти. Юна майстриня вишила рушничок, який символізує вірш Василя Сухомлинського «Я був на далекій чужині».

     Третє місце отримав талановитий юнак Маніяк Віталій, студент 204 групи факультету педагогіки і психології. Він представив «Символ педагогічної спадщини Василя Сухомлинського».

     Призери творчого конкурсу нагороджуються грамотами та грошовими преміями, які можна одержати в студентському профкомі на початку жовтня 2021 року (ауд. 01.125). Також учасники творчого конкурсу нагороджуються поїздкою до НВК «Павлиська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – ліцей імені В.О. Сухомлинського» на батьківщину Василя Олександровича Сухомлинського, щоб поринути у світ гуманістичних ідей видатного педагога, доторкнутися до його духовної спадщини.

     Самобутніми, цікавими і гарними були конкурсні роботи багатьох студентів, які нагороджуються грамотами за участь у творчому конкурсі і за неабиякі творчі здібності: Семенець Олександра, Головченко Віолетта, Бондар Анна, Бондар Катерина, Майборода Надія, Шпильова Анастасія, Ніколаєва Юлія, Заграйчук Ольга, Московченко Катерина, Строкоус Тетяна, Терещенко Діана, Амбарцумян Артем, Трофименко Дар’я, Кузьміна Катерина, Юськів Діана.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*